Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Opic distansutbildning

Vi ställer inte in - vi ställer om till distansutbildningar

Vi på Visma Commerce vill ta vårt ansvar och göra det vi kan för att hålla affärerna igång mellan köpare och säljare i offentlig sektor. Vi möter de nya utmaningarna vi står inför i samhället och ställer om till distansutbildningar.

 

Läs hela blogginlägget 

Det finns förbättringspotential inom offentlig upphandling

Det finns förbättringspotential inom offentlig upphandling

Visma Anbudsbarometer 2019 används som källa till Konkurrensverkets nyligen släppta rapport som åskådliggör varför antalet anbud minskat inom offentlig upphandling och att det fortfarande är en hög andel överprövningar av genomförda upphandlingar.

 

Läs hela blogginlägget 

Trygga dina affärer i flera år framöver med offentlig sektor

Trygga dina affärer i flera år framöver med offentlig sektor

Långa kontraktstider, säker betalning och många affärsmöjligheter, så kan affärer med offentlig sektor beskrivas. Visste du att i nästan sju av tio upphandlingar är avtalen 3-4 år långa? I turbulenta tider som exempelvis under en pandemi som slår hårt ekonomin och på småföretag kan kontrakt med offentlig sektor vara mer säkra och långsiktiga.

 

Läs hela blogginlägget 

Att ge feedback efter en presentation

Att ge feedback efter en presentation

Som en uppföljning till mitt förra blogginlägg ”Presentera ditt budskap med engagemang” så kommer här del två som handlar om hur du ger feedback efter en presentation.

 

Läs hela blogginlägget 

Missa inte nästa stora affär med offentlig sektor

Missa inte nästa stora affär med offentlig sektor

Med offentlig sektor får du säkrare affärer och du kan var säker på att du får betalt. Fördelarna är också att kontraktstiderna ofta är längre än med privat sektor och offentlig sektor påverkas inte till lika stor del av lågkonjunktur.

 

Läs hela blogginlägget 

Presentera ditt budskap med engagemang

Presentera ditt budskap med engagemang

Nytt år och många nya möten! Men hur förberedd och hur mycket tänker du på hur du presenterar ditt budskap på ett möte eller under en presentation?

 

Läs hela blogginlägget 

Från och med den 1 januari 2020 gäller nya tröskelvärden

Från och med den 1 januari 2020 gäller nya tröskelvärden

Europeiska kommissionen har beslutat om att nya tröskelvärden ska gälla från och med den 1 januari 2020. Detta påverkar även direktupphandlingsgränserna.

 

Läs hela blogginlägget 

Viktigt med RMI i vintermörkret

Viktigt med RMI i vintermörkret

Vad är RMI? RMI står för "Rätt Mental Inställning". För mig handlar det mycket om att komma i rätt mode för dagen och att inte fastna i negativa tankar. Något som inte är helt lätt i vintermörkret.. (Seriöst, hur mörk var November.....)

 

Läs hela blogginlägget

Offentlig Sektor - möjligheternas marknad

Offentlig sektor är lätt att kartlägga. Genom att göra en kartläggning över sin egen marknad får man rätt förutsättningar att förändra sitt arbetssätt.

 

Läs hela blogginlägget

Tack alla kunder!

Vi på Visma Commerce är stolta över att ha så nöjda kunder. Vår feedback för september månad visar en ökning i kundnöjdhet med 9%.

 

Läs hela blogginlägget

Visma bloggen

<
>
 • Leda projekt och samarbeta på distans

  Leda projekt och samarbeta på distans

  Blogg
  Som ledare för ett virtuellt team gör du allt som en chef vid skrivbordet bredvid gör, men du behöver hitta nya sätt att hålla samman gruppen och se respektive individ. För att upprätthålla tydlighet, klara strukturer och hög tillgänglighet är gruppens projekthanteringsverktyg av stor vikt.
 • Sveriges småföretagare fortsätter klättra under högkonjunkturen.

  En Affärsbarometer med stora förändringar

  Blogg
  Visma Advantages Affärsbarometer våren 2020 visar att coronakrisen slår hårt mot små och medelstora företag. Det är allvar nu.
 • Lyckas med systembytet!

  Lyckas med systembytet!

  Blogg
  Att välja och investera i ett nytt affärssystem är inget man gör lättvindigt. Ta del av Zacharias tankar kring att definiera VARFÖR, släppa HUR och fokusera på VAD. Samt vikten av att ta hjälp för att "tänka utanför boxen".
 • Data science

  Hur får man ut värdet av en investering i Data Science?

  Blogg
  En förutsättning för att man ska få ut några värdefulla insikter utifrån sin data är att man fullt ut känner till och förstår den data man vill analysera. Med Qliks produkter kan en associativa modell hjälpa både slutanvändare och utvecklare att snabbt lära känna sin data.
 • Corona cyberattacker

  Coronaviruset: Hur krisen utnyttjas för att utföra cyberattacker

  Blogg
  När vi sitter på vårt hemmakontor och desperat försöker förbereda oss för den "nya vardagen" finns det en grupp som nu glädjer sig: de digitala skurkarna.
 • Attestera timmar korrekt i byggprojekt

  Attestera timmar korrekt i byggprojekt

  Blogg
  Tid och frånvaro ska rapporteras varje dag. Ändå är just att få in detta korrekt och i tid ofta en utmaning, vilket också skapar problem vid attestering. Säkerställ korrekta tidrapporter och tydligt underlag för attest en gång för alla.
 • En chatbot med AI – smartaste kundtjänsten

  Blogg
  Med modern teknik går det att effektivisera, och automatisera, kundkontakten. En chatbot som tillämpar artificiell intelligens är en smart lösning på frammarsch.
 • Kravrutiner vid corona

  7 tips kring kravhantering i Corona-tider

  Blogg
  Det är ingen nyhet att det är turbulent i ekonomin just nu. Det gäller både för företag och privatpersoner även om det normalt är företagen som drabbas först. Oron är stor och åsikterna kring hur ni som företag bör och inte bör agera är många.
 • När du definierar ett affärssystem – glöm inte den “tredje dimensionen”

  Blogg
  Hur har din syn på affärssystemet ändrats i takt med den digitala utvecklingen? Att utgå från möjligheterna med den intelligens verksamhetens mest centrala system kan bidra med borde i dag vara självklart vid utvärdering och upphandling av affärssystem.
 • Trygga dina affärer i flera år framöver med offentlig sektor

  Trygga dina affärer i flera år framöver med offentlig sektor

  Blogg
  Långa kontraktstider, säker betalning och många affärsmöjligheter, så kan affärer med offentlig sektor beskrivas. Visste du att i nästan sju av tio upphandlingar är avtalen 3-4 år långa? I turbulenta tider som exempelvis under en pandemi som slår hårt på ekonomin och på småföretag kan kontrakt med offentlig sektor vara mer säkra och långsiktiga.