Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Bild av Opic Analys

Analysera din bransch för att vinna fler offentliga upphandlingar

På Visma erbjuder vi nu en 30 minuters kostnadsfri analys av din bransch på den offentliga marknaden. I varje offentlig upphandling finns information om nuvarande leverantör, nuvarande pris, köpare och tidigare kravställning att ta del av. I vår analys visar vi exakt den datan - inom just din bransch.

 

Läs hela blogginlägget

Martin Kruse, ordförande i SOI

Pris och kvalitet - inte nödvändigtvis en konflikt i offentlig upphandling

Vismas Anbudsbarometer 2020 visar att sju av tio leverantörer till offentlig sektor skulle lämna fler anbud i offentliga upphandlingar om myndigheterna hade fokuserat mer på kvalitet. Martin Kruse ordförande i SOI menar att det inte nödvändigtvis finns en konflikt mellan pris och kvalitet.

Läs hela blogginlägget 

Bild på människor i möte

Leverantörer och Upphandlare, utmana detaljstyrda upphandlingar tillsammans

Detaljstyrda upphandlingar med för många krav kan stjälpa både upphandlare och leverantörer. Med fler funktionsupphandlingar så ökar innovationskraften och fler leverantörer ges möjligheten att ge sig in och tävla om de offentliga affärerna.

 

Läs hela blogginlägget 

Fredrik Kristiansson, Sales Manager, LA Opic & Business Advisor Visma Commerce

Den offentliga affären - hetare än någonsin

Fredrik Kristiansson, Sales Manager, LA Opic & Business Advisor, om sin första månad på Visma Commerce. Han har redan hunnit hålla fyra webbinarium med 100-tals deltagande företag och hjälpt över 30 företag med analys av just deras bransch. Läs Fredriks blogg om offentlig sektor- möjligheternas marknad.

Läs hela blogginlägget 

Visma Opic önskar glad sommar

En prövande och intensiv vår - Sommarhälsning 2020

Visma Commerce och Oscar Axelsson hälsar glad sommar med ett blogginlägg som inte bara bjuder på trevlig läsning utan också ett nytt, kostnadsfritt webbinar som hålls efter sommaren.

 

Läs hela blogginlägget 

Fredrik Kristiansson åter till Visma Commerce

Fredrik Kristiansson åter till Visma Commerce

Visma Commerce stärker upp säljledningsteamet med en återrekrytering av Fredrik Kristiansson. Fredrik går in i rollen som Sales Manager, LA Opic & Business Advisor.

 

Läs hela blogginlägget 

Vänlighet och hjälpsamhet - nycklar till framgång under pandemin

Vänlighet och hjälpsamhet - nycklar till framgång under pandemin

Om man arbetar med sälj under nuvarande pandemi är i alla fall min åskådning att vi måste applicera mer vänlighet och hjälpsamhet i våra relationer. Inte som en taktik - utan göra det för att det är en vänlig sak att göra i den situation som råder.

 

Läs hela blogginlägget 

Säkra dina affärer i osäkra tider

Säkra dina affärer i osäkra tider - 6 handfasta tips

I osäkra tider kan du som småföretagare dra stor nytta av att delta i offentlig upphandling. Offentlig sektor fortsätter att göra sina inköp som planerat och du som leverantör har mycket att vinna på att bevaka och delta i upphandlingar som är relevanta just för dig.

 

Läs hela blogginlägget 

Spar tid och pengar med digital signatur

Spar tid och pengar med digital signatur

Tiderna förändras och vi med dem. Ett avtal mellan företag och upphandlande organisationer kan snabbt och effektivt skrivas på med en digital signatur. Istället för utdragna postförsändelser eller fysiska möten som är svårt att få till kan man snabbt komma till avslut.

 

Läs hela blogginlägget 

Opic distansutbildning

Vi ställer inte in - vi ställer om till distansutbildningar

Vi på Visma Commerce vill ta vårt ansvar och göra det vi kan för att hålla affärerna igång mellan köpare och säljare i offentlig sektor. Vi möter de nya utmaningarna vi står inför i samhället och ställer om till distansutbildningar.

 

Läs hela blogginlägget 

Visma bloggen

<
>
 • Det finns i princip inga gränser för hur många kollektivavtal Agda PS klarar att hantera

  Lönesystemet Agda PS formar sig efter företagets behov

  Blogg
  Viktigt att lönesystemet inte är fyrkantigt, utan klarar att hänga med även om verksamheten förändras och nya kollektivavtal tillkommer.
 • digitla-lösningar

  9 tips för att jobba effektivare med digitala lösningar

  Blogg
  Oavsett om ditt företag är vant att arbeta digitalt eller om ni har tvingats anpassa er de senaste månaderna, så ger vi några tips hur man kan jobba mer effektivt med digitala lösningar.
 • 12 steg för att ta datainformerade beslut

  12 steg för att ta datainformerade beslut

  Blogg
  Datainformerat beslutsfattande är förmågan att omvandla information till kraftfull och verifierad kunskap som grund för beslutsfattande. Här är Qliks 12-stegs guide för datainformerade beslut.
 • Quick Report sammanställer data från Personec P, Utdata och Neptune

  Quick Report överbryggar datagapet

  Blogg
  Data ska vara relevant, tillgänglig och presenteras på ett lättläst sätt. Quick Report har fördefinierade rapporter som presenterar sammanställd data från Personec P, Utdata och Neptune på ett tydligt sätt.  
 • Predictive analytics: Det du bör tänka på innan du sätter igång

  Predictive analytics: Detta bör du tänka på innan du sätter igång

  Blogg
  Prediktiv analys är en process som använder (ofta komplexa) mönster i historiska data för att förutsäga framtiden med avancerade metoder, även känd som maskininlärning. Den stora fördelen med maskininlärning är att, där vi människor normalt överväldigas av mängden data vi måste analysera, blir maskininlärningsmodeller bara smartare.
 • Nyttja digitaliseringspotentialen i byggbranschen

  Nyttja digitaliseringspotentialen i byggbranschen

  Blogg
  Många byggföretag är fortfarande analoga, trots att de har it-stöd på plats. Vad gör företagen som lyckas få till ett digitalt arbetssätt? Och vad övriga lära av dem? Boris delar sina tankar kring detta och konstaterar att det finns en stor outnyttjad potential.
 • Inköpare vet skillnaden på ett inköpssystem och en webbshop

  Nej, ett inköpssystem är inte samma sak som en webbshop – det vet inköpare!

  Blogg
  I tidigare roller som inköpskonsult och inköpschef har jag flera gånger stött på att VD, ekonomi- och IT-chefer anser sig vara klara med digitaliseringsresan inom inköp när man styrt sina beställare mot att köpa via sina leverantörers egna webbshoppar.
 • 8 viktiga funktioner för en smidig avtalshantering

  Blogg
  Har ni kontroll på när era avtal förfaller? Att investera i en digital lösning för avtalshantering är A och O för att kunna hantera avtal på ett effektivt sätt. Men vilka funktioner är viktiga när ni söker efter och jämför olika lösningar? Här kommer våra bästa tips:
 • Synliggör Data Science-satsningen med hjälp av BI-verktyg

  Synliggör Data Science-satsningen med hjälp av BI-verktyg

  Blogg
  Att kunna kommunicera modellresultat och automatisera processen med att förutsäga nya data är viktigt för en Data Scientists arbete för att kunna ge värde till en så stor del av organisationen som möjligt.
 • Agda PS har tre verktyg som stöttar datadriven HR

  Agda PS ger bra stöd åt datadriven HR

  Blogg
  Rapportcentralen, Listgeneratorn och Analys – tre smarta delar av lönesystemet Agda PS som revolutionerar din rapportering