Succén Mercell LIVE är tillbaka!

Lästid: 2 min

Var med och maxa dialogen under den andra upplagan av Mercell LIVE 14 november – en heldag för dig som är företagare i den offentliga sektorn och som vill fortsätta att göra bättre affärer.

Läs hela blogginlägget 

Budskapsformulering, vem, när & vad?

Lästid: 2 min

Det finns olika sätt att arbeta proaktivt med din försäljning till offentlig sektor.
Förutom att ta fram en säljkalender och skapa en tidsplan för att få fram vem du ska bearbeta och när så behöver du också fundera på vad du ska säga - vilket är ditt budskap?

Läs hela blogginlägget 

Därför är proaktiv försäljning framtiden för den offentliga sektorn

Lästid: 2 min

För Angelica Jarl och teamet på Sodexo är proaktiv försäljning mot den offentliga sektorn redan en självklarhet. Företag som arbetar med en proaktiv försäljningsstrategi skapar sig många fördelar och ligger i framkant när det är dags för nästa upphandling. Enligt Angelica Jarl, vars team är beviset på att proaktivitet är nyckeln, är det framtidens sätt att arbeta på. 

Läs hela blogginlägget 

Så lyckas du - undvik de vanligaste fallgroparna vid en offentlig upphandling

Lästid: 2 min

Att sälja till den offentliga sektorn är sällan så svårt som många tror. Ändå gör många företag några av de vanligaste misstagen innan de lyckats vinna sin första upphandling. Här har vi samlat de sex vanligaste fallgroparna vid en offentliga upphandlingar – och hur du undviker dem.

Läs hela blogginlägget 

Tips från experten - Så lyckas du med din försäljningsstrategi mot den offentliga marknaden

Lästid: 2 min

Kan man som företagare veta om man gör tillräckligt mycket för att ligga i framkant med sin försäljningsstrategi? Just nu pågår ett skifte på den offentliga marknaden där leverantörer går från en reaktivt säljprocess till en mer proaktiv. Men hur gör man för att lyckas med det? Vi har pratat med en expert på offentliga affärer, Cathrine Jansson, som jobbar som Customer Success Manager på Mercell och har tidigare erfarenhet som Public Bid Manager. Här berättar hon vilka framgångsfaktorer du inte vill missa.

Läs hela blogginlägget 

Expertens syn på offentliga marknaden

Lästid: 2 min

I rollen som Customer Success Manager knyter Anna Övergaard ihop sina erfarenheter som upphandlare och Bid Manager för att hjälpa leverantörer att utvecklas, organisera sig och att vinna fler offentliga affärer. Enligt henne är det viktigaste tipset, för båda sidor, att våga ta kontakt.

Läs hela blogginlägget 

Från noll till 70 kommuner på bara några år – så lyckades K-IT i den offentliga sektorn

Lästid: 2 min

Med sin “Yetitablet” som hjälper personer med en funktionsnedsättning och äldre att kommunicera och utvecklas har K-IT tagit den offentliga sektorn med storm. Bara några år efter starten kan tekniken hittas på verksamheter i 70 av landets kommuner.

– Det är viktigt att man har förståelse för verksamheten man säljer till och att man förstår deras behov. Att vara lyhörd för vad de behöver, det är nyckeln, säger grundaren Karl-Johan Hjertén.

Läs hela blogginlägget 

Mercell Opic användardagar 2023

Lästid: 2 min

Stockholm, Göteborg och Malmö. I vår kommer vi till din stad för kunskapsdelning och inspiration. Ses vi där? Missa inte det senaste inom Opic och vår syn på branschens framtid. Säkra din plats redan idag så ses vi där!

Läs hela blogginlägget 

Bid Specialistens bästa tips: Så säkrade vi årets största upphandling

Lästid: 2 min

När Region Stockholm skulle upphandla en ny leverantör för rekryteringsannonsering tog We Select ett riktigt krafttag kring hela anbudsprocessen och lyckades vinna årets största kund inom offentlig sektor.
– Det här var årets upphandling och vi ville få allt rätt, säger Bid Specialist Vivica Alfvin.

 

Läs hela blogginlägget 

Bäst förberedd vinner – så ska data hjälpa till med försäljning till offentlig sektor

Lästid: 2 min

Hur ser vi på Mercell på framtiden och hur planerar vi att utveckla vårt verktyg så att fler privata företag kan vinna affärer genom offentlig upphandling? Här spanar Fredrik Kristiansson, Head of Customer Success på Mercell, in i framtiden.  

Läs hela blogginlägget