Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.
Fredrik Kristiansson åter till Visma Commerce

Fredrik Kristiansson åter till Visma Commerce

Visma Commerce stärker upp säljledningsteamet med en återrekrytering av Fredrik Kristiansson. Fredrik går in i rollen som Sales Manager, LA Opic & Business Advisor.

 

Läs hela blogginlägget 

Vänlighet och hjälpsamhet - nycklar till framgång under pandemin

Vänlighet och hjälpsamhet - nycklar till framgång under pandemin

Om man arbetar med sälj under nuvarande pandemi är i alla fall min åskådning att vi måste applicera mer vänlighet och hjälpsamhet i våra relationer. Inte som en taktik - utan göra det för att det är en vänlig sak att göra i den situation som råder.

 

Läs hela blogginlägget 

Säkra dina affärer i osäkra tider

Säkra dina affärer i osäkra tider - 6 handfasta tips

I osäkra tider kan du som småföretagare dra stor nytta av att delta i offentlig upphandling. Offentlig sektor fortsätter att göra sina inköp som planerat och du som leverantör har mycket att vinna på att bevaka och delta i upphandlingar som är relevanta just för dig.

 

Läs hela blogginlägget 

Spar tid och pengar med digital signatur

Spar tid och pengar med digital signatur

Tiderna förändras och vi med dem. Ett avtal mellan företag och upphandlande organisationer kan snabbt och effektivt skrivas på med en digital signatur. Istället för utdragna postförsändelser eller fysiska möten som är svårt att få till kan man snabbt komma till avslut.

 

Läs hela blogginlägget 

Opic distansutbildning

Vi ställer inte in - vi ställer om till distansutbildningar

Vi på Visma Commerce vill ta vårt ansvar och göra det vi kan för att hålla affärerna igång mellan köpare och säljare i offentlig sektor. Vi möter de nya utmaningarna vi står inför i samhället och ställer om till distansutbildningar.

 

Läs hela blogginlägget 

Det finns förbättringspotential inom offentlig upphandling

Det finns förbättringspotential inom offentlig upphandling

Visma Anbudsbarometer 2019 används som källa till Konkurrensverkets nyligen släppta rapport som åskådliggör varför antalet anbud minskat inom offentlig upphandling och att det fortfarande är en hög andel överprövningar av genomförda upphandlingar.

 

Läs hela blogginlägget 

Trygga dina affärer i flera år framöver med offentlig sektor

Trygga dina affärer i flera år framöver med offentlig sektor

Långa kontraktstider, säker betalning och många affärsmöjligheter, så kan affärer med offentlig sektor beskrivas. Visste du att i nästan sju av tio upphandlingar är avtalen 3-4 år långa? I turbulenta tider som exempelvis under en pandemi som slår hårt ekonomin och på småföretag kan kontrakt med offentlig sektor vara mer säkra och långsiktiga.

 

Läs hela blogginlägget 

Att ge feedback efter en presentation

Att ge feedback efter en presentation

Som en uppföljning till mitt förra blogginlägg ”Presentera ditt budskap med engagemang” så kommer här del två som handlar om hur du ger feedback efter en presentation.

 

Läs hela blogginlägget 

Missa inte nästa stora affär med offentlig sektor

Missa inte nästa stora affär med offentlig sektor

Med offentlig sektor får du säkrare affärer och du kan var säker på att du får betalt. Fördelarna är också att kontraktstiderna ofta är längre än med privat sektor och offentlig sektor påverkas inte till lika stor del av lågkonjunktur.

 

Läs hela blogginlägget 

Presentera ditt budskap med engagemang

Presentera ditt budskap med engagemang

Nytt år och många nya möten! Men hur förberedd och hur mycket tänker du på hur du presenterar ditt budskap på ett möte eller under en presentation?

 

Läs hela blogginlägget 

Visma bloggen

<
>
 • Effektivare ekonomiprocesser - intervju med Jessica Carragher Wallner på PwC Sverige

  Effektivare ekonomiprocesser – intervju med Jessica Carragher Wallner på PwC Sverige

  Blogg
  "För att nyttja digitaliseringens möjligheter måste man ha affärssystem som är förändringsbara och adaptiva till förändrade arbetssätt". Maries intervju med PwC Sveriges Director Consulting Strategy &#38; Analytics berör förutsättningar, möjligheter och möjliggörare.
 • Semantiskalager

  Semantiskt lager: Vad, hur och varför?

  Blogg
  Ett semantiskt lager hjälper till att ge en enhetlig, konsoliderad bild av data i hela organisationen. Men vad är det egentligen?
 • Det lönar sig att ha lönesystemet levererat som SaaS

  Räkna på SaaS – det lönar sig!

  Blogg
  Här listar vi alla sparade kostnader som ska med i en rättvis kalkyl för lönesystemet som SaaS.
 • Presentera siffror, resultat och prognoser så att alla förstår

  Presentera siffror, resultat och prognoser så att alla förstår

  Blogg
  Siffror in, tydliga resultat och prognoser ut. Att visualisera den data ni har i affärssystemet på ett tydligt och lättöverskådligt sätt i realtid gör stor skillnad.
 • B2B är mer än bara e-handel

  Blogg
  Svensk e-handel ökar med omkring 20 procent om året och kom förra året upp i en uppskattad omsättning på drygt 65 miljarder kronor vilket motsvarar mellan 5-10 procent av detaljhandeln i Sverige. Försäljningen till privatpersoner står för den stora delen av svensk e-handel. B2B - det vill säga ”Business to Business” - beskrivs ofta som en expansiv del av e-handeln, men trots detta har en del företag har svårt att få igång B2B-satsningar på nätet.
 • Dubbla anställningar är lika lätta att hantera i HR-plus 8 som vilken anställning som helst!

  Dubbla anställningar – inga problem!

  Blogg
  I HR-plus 8 är självrapporteringen lika enkel oavsett hur många roller du har. Lönen samlas automatiskt i en enda korrekt utbetalning.
 • Klimatsmart att låta leverantören drifta lönesystemet

  Klimatsmart att låta Visma drifta lönesystemet

  Blogg
  Det finns flera gröna argument till att ha lönesystemen Agda PS, HR-plus och Personec P som SaaS (System as a Service) 
 • Enkel personalliggare Visma Construction Suite

  Enkel personalliggare

  Blogg
  Kan vi komma igång direkt? Är en fråga vi ofta får och svaret på den är JA. Med vår digitala personalliggare för byggbranschen får du snabbt en introduktion och sedan är det bara att sätta igång.
 • Nöjd kund – NPS

  Hög NPS, nöjd kund och nöjda kunders kunder

  Blogg
  Jag skulle vilja tro att nöjda kunder står högt upp på önskelistan för oss alla. Exakt vilken väg man väljer för att ta sig dit är lite olika. I min roll som Head of Customer Services and Support på Visma Financial Solutions har det under många år varit en av mina viktiga arbetsuppgifter.
 • Grattis till auktorisationsexamen Prosper!

  Grattis till auktorisationsexamen!

  Blogg
  Prosper Hanyabui har nyss fått sin auktorisationsexamen och uppnått målet för en 19 år lång resa.