Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.

Är Upphandlingssverige på väg åt rätt håll?

Hur såg upphandlingsklimatet ut i Sverige i 2017? 
Vi belyser trender, framsteg samt förbättringspotentialer inom offentlig upphandling i årets Upphandlingsbarometer.

Läs mer och ladda ner rapporten

Referenser vid anbudsutvärdering - intressant kammarrättsdom

Användning av referenser vid offentlig upphandling är ett ämne som ofta kommer upp till diskussion bland upphandlare och företag som lämnar anbud. Vår jurist, Johan Svedberg, resonerar kring detta i månadens blogginlägg.

Läs mer

Viktigaste förändringen i nya LOU - 17 kapitlet

Även om nya LOU bäst kan sammanfattas med ordet Hållbarhet är det i praktiken reglerna om fullgörande av kontrakt i 17 kapitlet som kommer att få störst betydelse.

Vår jurist, Johan Svedberg, resonerar kring detta i månadens blogginlägg.

Läs mer

Gör dig till vän med grundprinciperna i lagstiftningen

Fler företag har börjat arbeta proaktivt i sin försäljning mot offentlig sektor. Det innebär att betydligt fler arbetar strukturerat med den offentliga affären. Dock är det fortfarande alltför få som använder sig av lagstiftningens grundprinciper i sin dialog med upphandlare.

Läs mer

Direktupphandling - höjda belopp och intressanta rättsfall

Den hetaste frågan på upphandlingsområdet just nu är direktupphandling. Dels gäller nya höjda beloppsgränserna vilket ökar utrymmet för dig som har kunder som vill köpa direkt. Dessutom kan vi förvänta oss en mycket intressant dom från HFD om direktupphandling under 2018.

Läs mer

Satsa på försäljning till offentlig sektor trots högkonjunkturen

Offentliga upphandlingar är ofta relativt omfattande med många formella krav. Som säljare är det dock viktigt att ha i åtanke att det är minst lika svårt för era konkurrenter. Det kan ni dra fördel av, särskilt under en högkonjunktur då konkurrensen tenderar att vara lägre.

Läs mer

5 bästa tipsen om Opic Analys

Att lyckas med sin försäljning till offentlig sektor handlar om att hitta rätt upphandling och finna fördelar gentemot konkurrenter. Så hur lyckas man då med det? Vi har bett vår produktchef Anders Nyberg dela med sig av sina fem bästa tips om hur du använder Opic Analys för att analysera din marknad ännu lite smartare.

Läs mer

Bäst förberedd vinner!

Varje år köper svenska myndigheter varor och tjänster för över 600 miljarder kronor fördelade på över 18 000 offentliga upphandlingar, enligt Konkurrensverket.

Trots detta är det endast omkring två till tre procent av de svenska företagen som deltar i upphandlingar. Här ger vi dig de bästa förutsättningarna att ta hem affären. 

Läs mer

Samhall delar sina bästa upphandlingstips

Angelica Jarl, försäljningschef offentlig sektor på Samhall, berättar hur organisationen arbetar och delar med sig av några tips till andra leverantörer.

Läs mer

Visma bloggen

<
>
 • Trotsa digitalt utanförskap genom att lära dig använda nya tekniska hjälpmedel!

  Motverka digitalt utanförskap genom att lära dig ny teknik – livet ut

  Blogg
  Fortfarande lever många äldre i digitalt utanförskap. Kommer tekniskt kunnande för alltid skilja generationer åt?
 • Spendanalys

  Så övervinner du spendanalysens utmaningar

  Blogg
  Det finns i regel tre utmaningar med att göra spendanalyser. Det kan finnas tekniska hinder, resurshinder och behovet av förändringsarbete efter analysen. Men utmaningar kan övervinnas och här följer tips på hur.
 • Vi besvarar dina frågor om semesterlön. Källa: Pixabay

  Semesterlön – vad får jag utbetalt?

  Blogg
  Ta del av vår sammanställning som besvarar alla frågor om beräkningen av semesterlön.
 • 5 argument för utlägg och reseräkningar i mobilen

  5 argument för utlägg och reseräkningar i mobilen

  Blogg
  Med ett affärssystem i molnet har du vad som behövs för att digitalisera er process för utlägg och reseräkningar. Och självklart ska du kunna göra det du behöver via mobilen.
 • Fem argument för att digitalisera HR

  Fem argument för att digitalisera HR

  Blogg
  Många organisationer vill digitalisera HR med smarta tekniska lösningar. Men vad vinner man egentligen på att göra det? Här får du våra fem bästa argument.
 • Gratis arbetsmiljöpolicy-mall för ert företag.

  Arbetsmiljöpolicy – mall för företag

  Blogg
  Du vet väl att alla företag är skyldiga att ha en arbetsmiljöpolicy? Med vår mall har ni en gratis policy på plats på nolltid.
 • Molnet ger företag nya möjligheter

  Molnet ger företag nya möjligheter

  Blogg
  Med digitaliseringen blir affärssystemet ett allt viktigare nav i verksamheten. Genom att välja en molnlösning får ni en plattform som även driver förnyelse.
 • Bra chef attraherar unga akademiker

  Blogg
  För unga akademiker är bra ledarskap och god stämning på arbetsplatsen allra viktigast när de väljer jobb.
 • Hur mycket får en julklapp kosta? Källa: Pixabay

  Hur mycket får en julklapp kosta?

  Blogg
  Tips! Ta reda på reglerna innan du handlar julklappar till anställda, så undviker du en skattesmäll.
 • E-faktura gör skillnad

  E-faktura gör skillnad

  Blogg
  Antalet användare av e-faktura ökar snabbt och är nu uppe i över 4,1 miljoner i Sverige. Tänk att varje elektronisk kundfaktura spar er 10 kr, värdefull tid och bidrar till ökad kontroll och trygghet...