Den här webbplatsen använder cookies, som samlar information om hur du interagerar med sidan. I kombination med de uppgifter du uppger, skapar vi en profil så att vi ska kunna visa relevant innehåll just för dig. Genom att acceptera tillåter du att vi samlar och behandlar dina personuppgifter enligt beskrivningen.

Formaliafel i ditt anbud kan kosta dig hela affären

Även om konsekvenserna blir otroligt omfattande och ur proportion bedöms formaliafel i anbud ofta hårt i förvaltningsdomstolarna. 

Läs hela blogginlägget

Missa inga affärer med offentlig sektor i december!

Att lyckas med sin försäljning till offentlig sektor handlar om att hitta rätt upphandling och finna fördelar gentemot konkurrenter. 

Läs hela blogginlägget

Analysera din marknad och vinn upphandlingar

Den organisation som förstår den offentliga marknaden och vad som efterfrågas har större chans att vinna upphandlingar. 

Läs hela blogginlägget

Direktupphandling räddades av Högsta Förvaltningsdomstolen

Nu har en av årets mest intressanta domar om direktupphandling kommit. Vår jurist, Johan Svedberg, resonerar kring detta i månadens blogginlägg.

 

Läs hela blogginlägget

Är Upphandlingssverige på väg åt rätt håll?

Hur såg upphandlingsklimatet ut i Sverige i 2017? 
Vi belyser trender, framsteg samt förbättringspotentialer inom offentlig upphandling i årets Upphandlingsbarometer.

Läs mer och ladda ner rapporten

Referenser vid anbudsutvärdering

Användning av referenser vid offentlig upphandling är ett ämne som ofta kommer upp till diskussion bland upphandlare och företag som lämnar anbud. Vår jurist, Johan Svedberg, resonerar kring detta i månadens blogginlägg.

Läs mer

Viktigaste förändringen i nya LOU - 17 kapitlet

Även om nya LOU bäst kan sammanfattas med ordet Hållbarhet är det i praktiken reglerna om fullgörande av kontrakt i 17 kapitlet som kommer att få störst betydelse.

Vår jurist, Johan Svedberg, resonerar kring detta i månadens blogginlägg.

Läs mer

Gör dig till vän med grundprinciperna i lagstiftningen

Fler företag har börjat arbeta proaktivt i sin försäljning mot offentlig sektor. Det innebär att betydligt fler arbetar strukturerat med den offentliga affären. Dock är det fortfarande alltför få som använder sig av lagstiftningens grundprinciper i sin dialog med upphandlare.

Läs mer

Direktupphandling - höjda belopp och intressanta rättsfall

Den hetaste frågan på upphandlingsområdet just nu är direktupphandling. Dels gäller nya höjda beloppsgränserna vilket ökar utrymmet för dig som har kunder som vill köpa direkt. Dessutom kan vi förvänta oss en mycket intressant dom från HFD om direktupphandling under 2018.

Läs mer

Satsa på försäljning till offentlig sektor trots högkonjunkturen

Offentliga upphandlingar är ofta relativt omfattande med många formella krav. Som säljare är det dock viktigt att ha i åtanke att det är minst lika svårt för era konkurrenter. Det kan ni dra fördel av, särskilt under en högkonjunktur då konkurrensen tenderar att vara lägre.

Läs mer

Visma bloggen

<
>
 • Sömlös hantering av indirekta kostnader för inköp

  Sömlös hantering av indirekta kostnader för inköp

  Blogg
  Full kontroll och överblick av hela inköpsprocessen frigör inte bara tid, det är också ett viktigt stöd för att leva upp till dagens krav på regelefterlevnad.
 • Management Trainee- Hur startar man ett nytt projekt?

  Blogg
  Anna har påbörjat sitt tredje projekt som Management Trainee och har nu återigen ställs inför den stora frågan, hur ska man inleda ett projekt och vad behöver man tänka på när man står inför en ny utmaning? Här får du möjlighet att ta del av Annas tips på vad du bör tänka på när du ska ta dig an ett nytt projekt.
 • Företagsförvärv - kritat och klart.

  Företagsförvärv och växande köpkraft

  Blogg
  Affärsmöjligheter har identifierats. Processer har granskats. Pengar har bytt ägare. Men Vismas förvärv av Lessmore är inget uppköp i mängden. Det är ett löfte. Om ökad köpkraft. På både kort och lång sikt.
 • Kreditoptimera företaget

  Kreditoptimera – se och hitta lönsamhet

  Blogg
  Behandlar ni era kunder som den traditionella prenumerations världen där en trogen prenumerant i regel betalar mer än den som hoppar runt på tillfälliga erbjudanden? Har alla samma villkor och kreditkriterier? Eller kreditoptimerar ni er verksamhet?
 • Googles kontor i Amsterdam.

  Kontorsinredning – 5 tips för att lyckas

  Blogg
  Växtväggar, flödande ljus, tyger som höjer mysfaktorn och färg som sätter fart på kreativiteten. Med lite fantasi blir kontoret så mycket trevligare. Dessutom behöver det inte kosta en förmögenhet. Här får du 5 tips på kontorsinredning som får dig och dina kollegor att vilja gå till jobbet!
 • Motivera medarbetarna med ditt coachande ledarskap

  Coacha medarbetarna till motivation

  Blogg
  Tänk på detta när du utövar ett coachande ledarskap, så hjälper du medarbetarna hitta sina inre drivkrafter.
 • Möt våra svenska Ylläs-Levi deltagare!

  Blogg
  Sex oerfarna skidåkare från Visma i Sverige, Norge  och Finland har antagit utmaningen att genomföra det sista långdistansloppet i Visma Ski Classics 2019, 67 km mellan Ylläs till Levi i Finland. Från januari får vi nu möjlighet att följa dem på sin resan mot att bli långdistansskidåkare. Nedan presenteras våra svenska hjältar!
 • Första projektet som Management Trainee

  Blogg
  Första dagen i min nya roll som Management Trainee var fylld av förväntan! Jag resten från Stockholm dagen innan, efter två månader av ingenting var hjärnan utvilad och redo att sättas i arbete. Frågorna började komma; Vilka kommer de andra traineerna att vara? Vad kommer mitt första projekt att handla om? Och vad i hela friden betyder EBITDA?!
 • Vismas företagsblogg är utsedd till en av Sveriges bästa.

  Vismas företagsblogg är en av Sveriges bästa

  Blogg
  För tredje året i rad kniper Visma en plats på Expertvalets lista över landets bästa företagsbloggar.
 • Styrning av offentlig sektor när digitaliseringen accelererar

  Styrning av offentlig sektor när digitaliseringen accelererar

  Blogg
  Johan Magnusson, docent vid Göteborgs Universitet, har forskat på vilken styrning offentliga verksamheter behöver och tagit fram en modell för mätning och jämförelse av digital mognad.