Spar tid och pengar med digital signatur

07 april, 2020

Lästid: min

Kanske känner du idag att papper och penna väl fortfarande duger. Det kan ju faktiskt vara trevligt, och kanske en del av av säljprocessen, att få åka iväg och träffa sin köpare för att få ett kontrakt påskrivet. Inte det allra mest effektiva, varken sett till tidsaspekten eller ur ett hållbarhetsperspektiv, men likväl trevligt.

Fördelar med en digital signatur

Med Visma Addo kommer ni snabbt märka att tidsbesparingar, ekonomiska besparingar och möjligheten att avsluta en affär så snart ett avtal ritats upp innebär att ett symboliskt möte inte längre är det bästa alternativet. En digital signatur möjliggör en säkrare, snabbare och mer kostnadseffektiv säljprocess.

Att digitalisera sin försäljning genom att avsluta era affärer med en digital signatur bidrar även med fördelar till ert varumärke. Ni tillåts sätta ett tydligt exempel på hur ett företag kan bidra till ett hållbart affärstänk och en stor del av era köpare kommer förmodligen uppskatta snabbheten och smidigheten i att göra affärer med er.

Frustration över en skrivare som inte fungerar som den ska förbyts till att ett färdigförhandlat avtal skrivs på av berörda parter på bara någon minut, oavsett var ni befinner er eller vilken plattform ni använder. Med Visma Addo skickas kontraktet över per mejl och görs spårbart genom hela processen.

För mottagaren av det digitala kontraktet krävs ingen Addo-licens. Det enda som krävs för dem är att ett kontrakt är framtaget och delat för att sedan skriva på med sitt bank-id - en såväl smidig som säker process.

Att utföra en digital signatur

Som redan nämnts krävs det inte att alla parter som ska skriva på innehar en Addo-licens. Något förenklat går processen till som följer:

  • Du tar fram ett kontrakt i Addo och delar med berörda parter - från och med nu kan du följa processen.
  • Berörd part mottar dokumentet och ombeds sätta sin digitala signatur på kontraktet med sitt digitala bank-id
  • Du meddelas om att kontraktet är påskrivet och ombeds göra detsamma

Väl signerat är ditt sälj klart. Inget extra pappersarbete eller symboliska handskakningar - ditt sälj är nu genomfört på ett säkrare, snabbare och mer transparent sätt än tidigare.