Framgångsrik försäljning till offentlig sektor

Avancerad fördjupningsutbildning med Magnus Josephson

Har företag tröttnat på upphandlingar styrda av lägsta pris? Börjar det bli allt svårare att nå lönsamhetsmålen? Vill ni få era kunder inom offentlig sektor att fokusera på kvalitet och värde istället? Den stora frågan är hur det ska gå till när din offentliga kund samtidigt har sparbeting på 15 procent?

Den här kursen riktar sig till dig som vill hitta en lösning på dessa frågor. Kursen kommer också att visa hur du kan gå från den klassiska säljarrollen till att bli en ”trusted advisor” till dina offentliga kunder inför deras kommande upphandlingar. Allt i full enlighet med LOU.

Om Magnus Josephson, expert inom offentlig upphandling

Magnus Josephson som leder träningen är upphandlingsjurist med 25 års erfarenhet av offentlig upphandling. Han har utbildat över 10 000 personer i totalt tio länder. Sedan 2012 har han upphandlat för 2,5 miljarder SEK och vunnit anbud för ca 18,5 miljarder. Kunder som Apple, IBM, Skanska och Scania har alla uppnått stora framgångar trots utmaningen att sälja kvalitet till en prisfixerad marknad. Nu kan även du lära dig hur de har gjort!

 

Kursens innehåll

Vi vet att det är viktigt att bearbeta den offentliga kunden innan de gör upphandlingar men det skapar ofta många praktiska frågor. Här ser du några exempel på frågor som kommer att besvaras under utbildningsdagen:

  • Vad är rätt att diskutera med den offentliga kunden?
  • Vad får den offentliga kunden att säga ja till ett säljmöte?
  • Hur når ni högsta beslutsfattare inom offentlig sektor?
  • Hur får ni bäst betalt som kvalitetsleverantör?
  • Hur ser framtiden ut för försäljningen mot offentlig sektor? Vilka företag kommer att bli mest framgångsrika?
  • Hur mycket kan man hjälpa de potentiella kunderna?
  • Den offentliga sektorn är stor, så hur börjar man?
  • Vilka är de vanligaste problemen inom offentlig sektor som ni som leverantör måste känna till för att skapa en framgångsrik försäljning?

Och mycket mer...

Nästa tillfälle
Pris

4 900 kr. exkl. moms

Plats

Vid din dator

Nivå

Avancerad Fördjupningsutbildning med Magnus Josephson, expert inom offentlig upphandling.

Förkunskaper

Goda grundläggande upphandlingsjuridiska kunskaper krävs för deltagande.

Tid

Heldag

Målgrupp

VD, säljchefer, KAM:ar samt säljare som siktar mot toppen.

Målsättning

Efter kursen kommer du ha en lösning anpassad för just din affär. Du kommer veta hur ert företag kan skapa stort försprång gentemot era konkurrenter. Inte nog med att du kommer veta hur du lättare bokar möten med rätt personer inom offentlig sektor, du kommer även få insikter i hur du även bokar in ett andra samt tredje möte, vilket är en nyckeln till det stora försprånget. Ni kommer inte bara att vinna fler upphandlingar, ni kommer dessutom att få en mer lönsam affär.