Opic bevakar upphandlingar. TendSign är myndighetens upphandlingsverktyg där du ofta också lämnar anbud.

Många pågående upphandlingar som du hittar bevakningstjänsten Visma Opic Upphandlingskoll har länk till ett upphandlingsverktyg som kräver separata inloggningar. Det beror på höga krav på säkerhet i offentlig upphandling.

När du klickar på en extern länk till exempelvis TendSign – Skapa eller lämna anbud, kommer du till upphandlingsverktyget TendSign där du loggar in och lotsas direkt till den upphandling du vill lämna anbud på.

Om du inte redan har ett konto kan du skapa ett kostnadsfritt genom att klicka på länken "Nya leverantörer".

Inställningar i webbläsare

För att TendSign ska fungera som bäst med webbläsarna Internet ExplorerFirefox, Safari och Google Chrome bör följande inställningar kontrolleras.

Inställningar för Internet Explorer

Välj i Internet Explorers menyrad: Verktyg > Internetalternativ. Fönstret Internetalternativ har flikar i ovankant, klicka på nedanstående flikar för att göra respektive inställning.

Fliken Allmänt Lokalisera Webbhistorik > klicka på Ta bort. Eventuellt krävs även att bockrutorna Formulärdata och Lösenord markeras, avsluta genom att klicka på Ta bort. Klicka nu på Inställningar till höger om Ta bort. Markera radiorutan ”Varje gång sidan besöks” under rubriken ”Kontrollera om det finns senare versioner av lagrade sidor”. Avsluta med OK.

Fliken Säkerhet Markera ikonen Tillförlitliga platser > klicka på Platser > Bocka ur rutan ”Begär serververifiering (https) för alla platser i den här zonen”. Lägg till texten:

*.tendsign.com – klicka på lägg till. *.opic.com – klicka på lägg till. *.ibinder.com – klicka på lägg till. Avsluta med knappen Stäng.

Fliken Sekretess Tillåt användning av cookies/kakor genom att klicka på knappen Platser. I fältet ”Webbplatsens adress” skrivs nu ”tendsign.com”, klicka på Tillåt, upprepa detta, men med texten ”opic.com”. Avsluta med OK. Popup-fönster får inte blockeras för TendSign. Klicka på Inställningar under rubriken ”Blockering av popup-fönster”. Tillse att adresserna *.tendsign.com, *.opic.com och *.ibinder.com finns tillagd bland tillåtna webbplatser. Avsluta med Stäng.

Fliken Avancerat Skrolla ner till området säkerhet (som rubriceras med gult hänglås) > tillse att bockrutan ”Spara inte krypterade sidor på disken” är avmarkerad. Avsluta med OK.

Starta om webbläsaren och logga in via https://tendsign.com.

Inställningar för Firefox

Välj i Firefox menyrad: Verktyg > Inställningar. Fönstret Inställningar har flikar i ovankant, klicka på nedanstående flikar för att göra respektive inställning.

Fliken Innehåll Popup-fönster får inte blockeras för TendSign. Tillse att adresserna *.tendsign.com*.opic.com och *.ibinder.com finns tillagd bland tillåtna webbplatser genom att till höger om bockrutan ”Blockera popup-fönster”, klicka på Undantag och lägg till dessa adresser. Klicka på tillåt för varje tillagd adress. Avsluta med Stäng.

Fliken Sekretess Välj att rensa ut tidigare historik. Tidsintervall att ta bort: All historik. Välj Detaljer. Markera ”Formulär- och filhämtningshistorik”, ”Aktiva inloggningar”. Klicka på Ta bort.

Som standard tillåter Firefox kakor (cookies). Om du får problem med att logga in så beror detta på säkerhetsinställningarna inte tillåter kakor (cookies). De datorer med den inställningen kommer inte att kunna logga in utan att sätta upp denna webbsida som ett s.k. undantag. Lägg till TendSign som undantag i Firefox så här: Klicka på fliken Sekretess Om det står ”Använd anpassade inställningar för historiken”, så klicka på Undantag Under "Adress till webbplats" skriver du: tendsign.com, klicka på tillåt. Gör samma sak för opic.com och ibinder.com. Avsluta med Stäng.

Norska användare anger tendsign.no. Danska användare anger samhandel.udbudsvagten.dk Avsluta med Stäng.

Fliken Avancerat Välj underfliken Nätverk Lokalisera området ”Cachat webbinnehåll” klicka på Rensa nu.

Starta om webbläsaren och logga in via https://tendsign.com.

Inställningar för Safari

Välj i Safaris menyrad: Redigera > Inställningar. Fönstret Inställningar har flikar i ovankant, klicka på nedanstående flikar för att göra respektive inställning.

Fliken Integritetsskydd Under texten ”Cookies och andra data från webbplatser:” finns knappen Detaljer – klicka på den! Ange texten ”vismaopic.uservoice.com” i textfältet med förstoringsglasikonen upp till höger. Avsluta med Klar och stäng sedan ner Inställningar.

Fliken Sekretess Popup-fönster får inte blockeras för TendSign. Tillse att adresserna tendsign.comopic.com och ibinder.com finns tillagd bland tillåtna webbplatser genom att tillåta dessa vid eventuella varningar/förfrågningar av webbläsaren.

Starta om webbläsaren och logga in via https://tendsign.com.

Inställningar för Google Chrome

Klicka på verktygsikonen (Anpassa och kontrollera Google Chrome) till höger om adressfältet. Välj alternativet Inställningar. En ny vy öppnas nu med en menyspalt till vänster. Säkerställ att valet Inställningar är markerat i menyspalten till vänster. Längst ner på sidan finns valet ”Visa avancerade inställningar” – klicka på det! Under rubriken Sekretess finns knappen Innehållsinställningar – klicka på den!

Under rubriken Cookies finns knappen Hantera undantag – klicka på den! I textfältet vid Värdnamnsmönstermåste vart och ett av nedanstående begrepp skrivas i och tillåtas genom att klicka på OK.

• tendsign.com
  • tendsign.no (gäller enbart användare av norska TendSign)
  • tendsign.dk (gäller endast användare av danska TendSign)
  • opic.com
  • ibinder.com

Under rubriken Popup-fönster finns knappen Hantera undantag– klicka på den! I textfältet vid Värdnamnsmönstermåste vart och ett av nedanstående begrepp skrivas i och tillåtas genom att klicka på OK.

• tendsign.com
  • tendsign.no (gäller enbart användare av norska TendSign)
  • tendsign.dk (gäller endast användare av danska TendSign)
  • opic.com
  • ibinder.com

Avsluta med att stänga ner Innehållsinställningar och därefter fönstret Inställningar.

Starta om webbläsaren och logga in via https://tendsign.com.

Upphandlare/inköpare

Är du på den köpande sidan och behöver support för TendSign? Klicka här!

Öppettider support

Helgfria vardagar kl. 7-17, med undantag för skärtorsdag och valborgsmässoafton då vi stänger kl.15.

Sista tid för att skicka in nya annonser för garanterad* publicering samma dag är kl.15 under helgfria vardagar, med undantag för skärtorsdag och valborgsmässoafton då sista tid är kl.12.00. Andra tider kan förekomma vid enstaka tillfällen och meddelas då nedan.

*vid eventuella fel, som bristfälligt underlag vid CPV-kodning eller liknande, kan inte publicering samma dag garanteras. Annonsen kvalitetsgranskas innan publicering. Säkerställ att du finns tillgänglig för eventuella frågor tills dess att du fått besked om att annonsen är publicerad.