Ystads kommuns upphandlingar Upphandling Utbildning - TÖS

Upphandling Utbildning - TÖS

Ystads kommun, Ystad

TÖS - Tillväxt i Östra Skåne

Tillväxtspåret

Upphandling

Utbildning Seminarier och Workshop

Strategiskt med mångfald, inkludering och tillhörighet.

TÖS - Tillväxt i Östra Skåne

Alla skåningar vet att tös betyder flicka. Men nu blir TÖS också ett projekt för att skapa tillväxt och jobb i östra Skåne. Med drygt 17 miljoner kronor i EU-medel ska ett hundratal företag få stöd för att växa och utvecklas.

TÖS är ett samarbetsprojekt mellan de tolv kommunerna i östra Skåne och finansieras huvudsakligen genom Europeiska Socialfonden.

Omkring 100 företag med 1 500 anställda i östra Skånes kommuner får genom projektet TÖS, Tillväxt Östra Skåne, möjlighet att genomlysa och utveckla sina företags ambition och potential att växa. Syftet är att uppnå ökad sysselsättning, tillväxt, strategisk kompetensförsörjning, internationalisering och innovationsförmåga i området.

Tolv kommuner i samverkan

De sex kommunerna Kristianstad, Hässleholm, Bromölla, Östra Göinge, Osby, och Hörby inom samarbetsorganet Skåne Nordost, har tillsammans med de fyra kommunerna Tomelilla, Sjöbo, Simrishamn, Ystad inom Sydöstra Skånes Samarbetskommitté, SÖSK, och då två angränsande kommunerna Skurup och Höör gått samman om en projektansökan till Europeiska Socialfonden i samverkan med Krinova Incubator & Science Park, företagarnätverket Tillväxt Syd, Företagarna Ystad, Arbetsförmedlingen, Företagarna Skurup, Sveriges Byggindustrier, Region Skåne, Nyföretagarcentrum Kristianstad, Nyföretagarcentrum Ystad och Livsmedelsföretagen.

Projektets mål är att bidra till en ökad tillväxt hos företagen i östra Skåne genom att stärka kompetensen hos företagsledningar och anställda och att skapa en tydlig koppling mellan utvecklingsbehov, innovation, internationalisering, tillväxt och strategisk kompetensförsörjning kopplad till mångfald, jämställdhet och tillgänglighet.

Små företag ger flest jobb

I Skåne är det är de små företagen, med färre än 50 anställda, som utgör huvuddelen av det privata näringslivet. Sedan 1990 har fyra av fem arbetstillfällen skapats i just de små företagen. För den skånska arbetsmarknaden betyder det alltså mycket om fler små företag vill och kan växa och anställa.

Det har också visat sig att det är de mindre företagen som är bäst på att skapa arbete åt unga och personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. De utgör alltså en viktig motor i arbetet med social inkludering – som är regionens viktigaste tillväxtfråga framöver.

TÖS har två spår, ett för innovation som drivs av Krinova och ett för tillväxt som drivs av Ystads kommun och som bygger på Tillväxtskolan och Tillväxt Syds modell.

Till Tillväxtspåret söker vi nu konsulter med lite olika kompetenser för att vägleda företagens i deras analys av företagets tillväxtpotential. Det innebär till exempel att du som processtöd ansvarar för att företagsledaren får det rätta stödet och verktygen för att genomföra tillväxtplansarbetet och utveckla sitt företag och sina medarbetare.

TÖS – Tillväxt i Östra Skåne har under perioden 2017-04-01 till 2017-09-30 genomfört sin analysfas som inkluderat genomförande av en Tillväxtplan (affärsplan med fokus på tillväxt) för respektive företag samt en Kompetensutvecklingsplan för samtliga medarbetare.

Nästa fas, genomförandefasen inkluderar utbildning av ca 600 personer under drygt två år med start 15 oktober 2017 och med sista utbildningsinsats december 2019.

Tillväxtspåret består av två huvuddelar: Dels traditionella Tillväxtskolan där huvudprojektledaren ska hålla ihop företagsledarna via gemensamma seminarier och individuella träffar ute på företaget och den andra delen vilket detta förfrågningsunderlag avser, kompetenshöjande åtgärder ska genomföras med de ca 50 företagens ca: 800 medarbetare.

All utbildningsadministration, inbjudningar, bokningar etc administreras under hela perioden av Tillväxtspårets ansvariga.

Nedan följer specifikation på kravprofil som underlag för offerter.

Utbildningsleverantörer

Leda Seminarium/workshop med tema Strategiskt med mångfald, inkludering och tillhörighet, kopplat till FNs hållbarhetsmål

Uppdrag:

Leda Seminarium/workshop med tema Strategiskt med mångfald, inkludering och tillhörighet, kopplat till FNs hållbarhetsmål.

Omfattning:

Planeras att genomföras under en halvdag i maj 2019.

Förslag 7 maj 2019

Innehåll:

Allt fler företag ser värdet i att arbeta strategiskt med mångfald, inkludering och tillhörighet - och det blir allt viktigare i tillväxt- och hållbarhetsarbetet. Denna workshop ger dig konkreta verktyg för att din verksamhet ska kunna arbeta med mångfaldsarbetet på samtliga nivåer och därmed bli en attraktivare arbetsgivare och affärspartner.

Seminariet/Workshopen ska ge deltagarna:

✓ Kunskap om hur strategiskt mångfaldsarbete kan stärka din konkurrenskraft och möjliggöra hållbar tillväxt för ditt företag.

✓ Goda exempel från företag i olika branscher.

✓ Verktyg för att skapa mångfald, inkludering och tillhörighet i praktiken

✓ Kunskap om varför värdeskapande mångfaldsarbete leder till lönsamhet och affärsnytta

Seminariet/Workshopen riktar sig till:

▪ VD och ledning

▪ HR-chefer, HR-strateger, HR Business Partners och andra som arbetar med HR.

▪ Hållbarhetschefer, hållbarhetstrateger och andra som arbetar med hållbarhet.

Uppdrag:

Leda fördjupande workshop med tema Strategiskt med mångfald, inkludering och tillhörighet, kopplat till FNs hållbarhetsmål.

Workshop i grupper för Tillväxtspårets företag i TÖS 

Tillväxtspårets deltagare (ca 50 företag) kommer efter seminariet i maj att delas upp i fyra grupper bestående av företagsledare och andra för området relevanta medarbetare för att arbeta vidare med områdena i seminariet och koppla detta till deras egna verksamheter.

Omfattning:

Planeras att genomföras under fyra (4) halvdagar under 2019.

Innehåll:

Allt fler företag ser värdet i att arbeta strategiskt med mångfald, inkludering och tillhörighet - och det blir allt viktigare i tillväxt- och hållbarhetsarbetet. Denna workshop ger dig konkreta verktyg för att din verksamhet ska kunna arbeta med mångfaldsarbetet på samtliga nivåer och därmed bli en attraktivare arbetsgivare och affärspartner.

Seminariet/Workshopen ska ge deltagarna:

✓ Fördjupande kunskap om hur strategiskt mångfaldsarbete kan stärka din konkurrenskraft och möjliggöra hållbar tillväxt för ditt företag.

✓ Erfarenhet av att arbeta med verktyg för att skapa mångfald, inkludering och tillhörighet i praktiken

✓ Fördjupande kunskap om varför värdeskapande mångfaldsarbete leder till lönsamhet och affärsnytta

Seminariet/Workshopen riktar sig till:

▪ VD och ledning

▪ HR-chefer, HR-strateger, HR Business Partners och andra som arbetar med HR

▪ Hållbarhetschefer, hållbarhetstrateger och andra som arbetar med hållbarhet.

Mål:

Att stärka kunskapen och förståelsen med att arbeta med strategiskt med mångfald, inkludering och tillhörighet kopplat till den egna verksamheten.

Viktig information: 

▪ Underkonsulter accepteras generellt ej.

▪ Det ska framgå tydligt om ni använder er av dessa. 

▪ Fakturering en gång per månad enligt kalendermånad.

▪ Underlaget ska specificeras utifrån projektägarens utformning.  

▪ 30 dagars betalning 

▪ Pris anges per timme, heldag och halvdag 

▪ Priset ska framgå både exklusive och inkl. moms  

▪ Samtliga konsulter som upphandlas kommer att teckna tystnadspliktsdokument 

▪ Resor ska ingå i konsultarvodet.

▪ Lokaler och företag finns i östra Skåne.  

▪ Undervisningsmaterial och dokumentation ska ingå under område Utbildare.

▪ Viss tryckkostnad kan bistås. 

▪ Inga betalningsanmärkningar eller annan anmärkning i årsredovisning för berörda konsulter får

förekomma utan förklaring. Ska ske på konsultens initiativ. 

Genomförandefasen är till och med 2019-12-31 med möjlighet till förlängning.

Eventuellt kan omfattningen av uppdraget att utökas efter ömsesidig överenskommelse.

Bedömningsgrunder bygger på följande kriterier;

▪ Total erfarenhet, erfarenhet från liknande arbete och projekt, kvalitet i upplägget, pris, referenser, dokumentation samt enkelhet.   

▪ Vi ser gärna att man har goda erfarenheter från näringsliv i relevanta befattningar. 

▪ De konsulter som vi vill träffa för genomgång av ev. deltagande i projektet ska vara väl förberedda och den tid som läggs ned i samband med genomgång och planering inför start ska ses som presale och kommer ej att ersättas. 

Frågor ställs direkt i Visma direktupphandlingssystemet eller till:

Maria Hammenberg

070-6110732

maria.hammenberg@ystad.se

Offert/anbud önskas senast 2019-03-31

Sista anbudsdag
Anbudstiden utgått

(2019-03-31)

Förfarande

Direktupphandling

Publicerad

2019-03-22

Dokumenttyp

Direktupphandling

Leveransorter

Skåne län

Diarie-/referensnummer

2019-03-21