Ystads kommuns upphandlingar Forskaruppdrag, Samverkansanalys

Forskaruppdrag, Samverkansanalys

Ystads kommun, Ystad

Uppdragsbeskrivning

Uppdraget syftar till att öka förståelsen för och kunskapen kring samverkansprocessen bland de involverade parterna (Ystads kommun, Region Skåne och Polisen) inom ramen för det gemensamma utvecklingsarbetet ”Tillsammans för hela barnet, hela dagen”, genom analys och genom att kontinuerligt stödja lärandet in i processen. Analysen avser bidra till att belysa vilka områden och delar av samverkansprocessen som bör vara fokusområden i det fortsatta arbetet.

Som grund för arbetet ligger den arbetsmetod och de instrument som forskaren Per Germundsson, i samarbete med bl.a. professor Berth Danermark vid Örebro universitet, utvecklat och kvalitetssäkrat. Den teoretiska grunden för att beskriva och analysera samverkansprocessen utgår från antagnadet att ett antal mekanismer påverkar samverkansprocessen. Med utgångspunkt i teorier om sociala problem, kontroversstudier, professionsforskning och den nya institutionalismen härleddes teoretiskt ett antal centrala mekanismer.(Danermark och Kullberg 1999). I den modell som utvecklats delas dessa mekanismer in i tre typer; sådana som rör hur samverkan organiseras, sådana som fokuserar på de ramar som finns för samverkan i termer av regelverk som de olika aktörerna är underkastade samt sådana som rör de inblandade professionernas kunskap och synsätt (Germundsson, 2015)

I uppdraget ingår följande delar

Inventering (s.k. baseline) för att fastställa utgångsläge för samverkan och för att kunna översiktligt ”rita kartan” av intressenter och flöden. Arbetet påbörjas hösten 2019 och redovisas till beställaren innan årsskiftet 2019/2020.

Insamling av empiriska data, analys och återföring

I den planerade samverkansanalysen är den bärande idén att med hjälp av de framtagna instrumenten, den utarbetade arbetsmetoden och den ovan beskrivna teoretiska grunden genomföra insamling av empirisk data som systematiskt bearbetas och analyseras. Resultaten återförs till, och diskuteras av,arbetsprocessens intressenter, (processledning, processteam och verksamhetsnivån) vid särskilda träffar.

Forskaren återkopplar med såväl textmaterial som muntligt.

Utvärderingskriterier

Vid utvärdering av inkomna anbud kommer det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet att väljas utifrån en samlad bedömning av arbetsmetod, pris, dokumenterad erfarenheter av motsvarande uppdrag (bifoga referensuppdrag) samt kunskap om samverkansprocesser mellan offentliga verksamheter. Dessa kriterier värderas därvid lika.

Pris anges som timkostnad exklusive moms.

Upphandlande myndighet

Ystads kommun, 212000-1181

Upphandlingsförfarande

Upphandlingen genomförs som en direktupphandling enligt lag (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU).

Sista anbudsdag

Anbudet ska vara oss tillhanda senast 2019-10-22.

Tilläggsuppdrag

Om samverkansanalysen leder till behov av kompletterande uppdrag som tillsammans med ursprungsuppdraget ryms inom beloppsgränsen för direktupphandling kan sådant uppdrag tillkomma.

Anbudets form och innehåll

Anbudet ska lämnas via Visma direktupphandlingssystem. Vid frågor kontakta kontakta Folkhälsostrateg Carolina Palm. 

Avtalsperiod/leveranstid

Avtalstid 2019-10-28 – 2020-01-30 med möjlighet till förlängning i upp till två (2) år, dock längst till och med 2022-01-01.

Sista anbudsdag
Anbudstiden utgått

(2019-10-22)

Förfarande

Direktupphandling

Publicerad

2019-10-15

Dokumenttyp

Direktupphandling

Leveransorter

Sverige

Diarie-/referensnummer

Buso 2019/5