Stockholms Universitet Styrenhet för kameror

Styrenhet för kameror

Stockholms universitet, Stockholm

Handläggare

Magdalena Pers Färjemark

Institutionen för data- och systemvetenskap

Offertförfrågan

Om Stockholms universitet

Stockholms universitet präglas av öppenhet och en nyskapande och gränsöverskridande verksamhet i Sveriges huvudstad. Rankat som ett av världens 100 främsta lärosäten är Stockholms universitet en av Europas ledande institutioner för högre utbildning och forskning inom humanvetenskap och naturvetenskap.

Stockholms högskola grundades 1878 med ambitionen att förnya de traditionella universiteten i Sverige. Nära kontakter och ett aktivt erfarenhets- och kunskapsutbyte med omvärlden präglar verksamheten sedan starten.

33 000 studenter, 1 600 doktorander och 5 500 medarbetare är aktiva vid Stockholms universitet. Inom vetenskapsområdena naturvetenskap och humanvetenskap erbjuds 190 utbildningsprogram och 1 700 kurser. Universitetet har en total omsättning på 4,93 miljarder kronor.

Stockholms universitet bidrar till kunskapsutveckling i ett globalt perspektiv och i samverkan med andra. Det sker genom utbildning och forskning i den internationella frontlinjen, liksom inom gränsöverskridande tvär- och mångvetenskap. I samverkan med det omgivande samhället görs kunskap tillgänglig för alla genom dialog och deltagande i debatt och samhällsutveckling.

1 Om upphandlande institution

Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV) är Stockholms universitets största institution med169 anställda och närmare 5 100 studenter. Med sin nära relation till samhälle och ett av världens största IT-kluster, väl utbyggda infrastruktur och starka ekonomiska bas har DSV de bästa förutsättningar att bedriva svensk och internationell utbildning och forskning av högsta kvalitet.

Redan år 1966 började DSV att bedriva utbildning och forskning inom IT, genom att blanda systemvetenskap i ett samhällsvetenskapligt perspektiv med tillämpad datavetenskap och kommunikationsteknik, vilket gör DSV till Sveriges äldsta institution för informationsteknik (IT).

2 Mål och syfte

DSVs videostudio används för att spela in utbildningsfilmer, forskningskommunikation och marknadsföring. I studion bedrivs även utbildning i medieproduktion av universitetslärare och studenter. Studiotekniken används därutöver för att spela in föreläsningar och evenemang i klassrum och salar.

I studion har vi en blandad miljö både vad det gäller teknik och användare. Vi har flera typer av kameror som vi vill kunna styra med samma styrenhet. Vi vill kunna styra position, bildutsnitt, exponering och färger för att kunna matcha kamerabilderna med varandra. Vi vill även kunna byta kameraposition i bild och kunna justera exponeringen och skärpan under inspelning. Som videomixer använder vi vMix som vi installerat på en Windows PC. Vi vill att styrenheten ska gå att använda för att styra funktionalitet i videomixern, som val av utgående kamera samt starta och stoppa inspelning,

Studion används av fler typer av användare; professionella producenter, universitetslärare och studenter under utbildning. Därför bör styrenheten vara användarvänlig och konfigurerbar.

Vi behöver kunna konfigurera utrustningen för att kunna strömlinjeforma våra olika arbetsflöden.

3  Kravspecifikation

Skall krav

*Styrenheten skall vara en fysik panel, ej en mjukvara på en dator.

*Det skall gå att styra en kombination av kameror av flera olika märken, Panasonic, Sony, Blackmagic design, Canon mm. Styrenheten får inte vara knuten till en specifik kameratillverkare.

*Kameror som skall gå att styra:

- Panasonic AW-UE150

- Panasonic AU-EVA1

- Blackmagic design Ursa och Studio(Med Skaarhoj Ethernet-SDI Link adapter eller motsvarande)

- Sony kameror (Med Skaarhoj Ethernet-LANC Link adapter eller motsvarande)

- Canon C-serien (Med Skaarhoj Ethernet-LANC Link adapter eller motsvarande)

*Det skall finnas en Joystick av bra kvalité som möjliggör styrning av panorering, tilt och zoom med hög precision.

*Det skall gå att ställa in bländare och skärpa på kamerorna.

*Det skall gå att styra minst 5 kameror ifrån samma styrenhet där de olika kamerorna kan vara av olika märken och modeller.

*Det skall gå att programmera om och konfigurera om knapparna till att styra valfria funktioner på kamerorna och på vår befintliga videomixer,vMix, för att kunna skapa ett eget arbetsflöde.

*Digitala etiketter som beskriver knapparnas programmerade funktioner ska synas tydligt i anslutning till knapparna.

*Det ska finnas en mjukvarubaserad editor där man kan konfigurera om styrenhetens funktionalitet och ändra etiketternas innehåll.

*Styrenheten skall kunna fjärrstyra vMix med följande funktioner:

- Kunna välja kamera

- Kunna klippa mellan kameror

- Kunna starta/stoppa streaming och/eller inspelning

*Kommunikationen mellan styrenheten, kamerorna och vMix skall gå via Ethernet.

*Det skall gå att skapa presets på PTZ-kamerorna för att komma ihåg bildutsnitt och kamerapositioner.

*Knapparna och deras texter skall vara upplysta så att de går att se i mörker.

*Styrenheten skall ha minst 2 års garanti.

* Styrenheten ska vara levererad senast 23 december 2019

4 Offert

Vi emotser offert avseende ovanstående och önskar att följande framgår av offerten;

Pris

Lämna totalpris för leverans inklusive service och installation.

Inga övriga kostnader får tillkomma för uppdragets genomförande.

Svara i anbudet hur offererad produkt uppfyller kravspecifikationen

Frågor ställs och offert lämnas via Visma Direktupphandling. Sista dag för frågor:2019-11-25

Offerten lämnas senast 2019-12-02

Offerten ska vara bindande t o m 2019-12-31

5. Utvärdering och tilldelning (val av leverantör)

Den leverantör som offererar den för SU mest fördelaktiga lösningen tilldelas kontraktet. SU utvärderar anbuden i enlighet med ovan ställda krav.

Sista anbudsdag
Avbruten

(2019-12-02)

Förfarande

Direktupphandling

Publicerad

2019-11-18

Dokumenttyp

Direktupphandling

Leveransorter

Stockholms län

Diarie-/referensnummer

Dnr SU-323-2.2.3-0443-19