Gåvokort och presentkort

Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet, Stockholm

Upphandling av statligt ramavtal för gåvokort och presentkort.

Upphandling av statligt ramavtal för gåvokort och presentkort

Upphandlingen är uppdelad i följande två (2) delar:

1. Gåvokort

2. Presentkort

Statens inköpscentral har begränsat antalet delar som kan tilldelas en och samma anbudsgivare till en av de två (2) ovanstående delarna.

I händelse av att ovanstående begränsning medför att delar står utan tillräckligt antal leverantörer, kommer Statens inköpscentral att med avvikelse från begränsningen tilldela kontrakt till den/de anbudsgivare som utifrån de tilldelningskriterier som anges i kapitel 3 Prövning och utvärdering av anbud, lämnat de bästa anbuden för den/de aktuella delarna.

Statens inköpscentral uppskattar omsättningen på kommande ramavtalsområde till ca 15 miljoner SEK per år. Uppskattningen grundas på statistik från tidigare/nuvarande ramavtal inom området samt vad som framkommit i förstudien.

Det nuvarande ramavtalets omsättning 2014-2016: 2014 (tre kvartal): ca 7,2 miljoner SEK, 2015: ca 11,3 miljoner SEK och 2016: ca 14,4 miljoner SEK

Någon garanti avseende försäljningsvolymer eller liknande ges inte.

Statens inköpscentral kommer att anta tre (3) ramavtalsleverantörer per delområde under förutsättning att så många anbud uppfyller ställda krav.

Avrop från ramavtalet sker genom en s.k. kombinerad avropsordning vilken beskrivs nedan.

Avrop som omfattar 100 eller färre gåvokort/presentkort ska ske utifrån en fast rangordning där samtliga villkor är fastställda i ramavtalet enligt 7 kap 6 § LOU. Det innebär att avropsberättigad i första hand kontaktar den främst rangordnade ramavtalsleverantören inom respektive anbudsområde. Om denne inte klarar (för tillfället) att leverera eller har godtagbara skäl att avböja avrop, har avropsberättigad rätt att avropa från nästa ramavtalsleverantör i rangordningen, o.s.v.

Avrop som omfattar fler än 100 gåvokort/presentkort ska genomföras genom förnyad konkurrensutsättning enligt 7 kap 9 § LOU. Detta innebär att samtliga anbudsgivare bjuds in på nytt att lämna anbud i enlighet med de villkor som anges i ramavtalet. Dessa villkor får, om nödvändigt, preciseras och vid behov kompletteras med andra villkor som angetts i upphandlingsdokumenten.

Ramavtalet blir bindande mellan parterna när det signerats av ramavtalsleverantören och Statens inköpscentral.

Ramavtalet träder i kraft tidigast 2018-05-12 och löper därefter under en period av 24 månader från och med att det trätt i kraft.

Eventuell förlängning av ramavtalet sker på initiativ av Statens inköpscentral. Förlängning kan uppgå till högst 24 månader.

Ramavtalet upphör därefter att gälla utan föregående uppsägning.

Att ramavtalet träder ikraft innebär att avropsberättigade får börja avropa de tjänster som omfattas av ramavtalet.

Anbud ska vara skrivet på svenska.

Svenska språket tillämpas vid all kommunikation rörande denna upphandling, med undantag för kompletterande dokument, certifikat, intyg och bevis som kan vara på engelska, danska eller norska.

I de fall en anbudsgivare inkommer med flera anbud kommer Statens inköpscentral anse det senast inkomna under anbudstiden som det giltiga anbudet.

Tilldelningsbeslut beräknas kunna fattas under första kvartalet 2018.

Efter att tilldelningsbeslut har fattats underrättas samtliga anbudsgivare via TendSign.

Ramavtal signeras med vinnande anbudsgivare tidigast efter att tiden för avtalsspärren löpt ut.

Sista anbudsdag
Anbudstiden utgått

(2017-12-21)

Förfarande

Öppet

Publicerad

2017-11-10

Dokumenttyp

Meddelande om upphandling

Leveransorter

Sverige

Diarie-/referensnummer

23.3-3074-17