Nynäshamns kommun Upphandling av kurser för Marintekniker, YH01602 – 2021 - 3 (MTN23) termin 1 Ht-23

Upphandling av kurser för Marintekniker, YH01602 – 2021 - 3 (MTN23) termin 1 Ht-23

Nynäshamns Kommun, Nynäshamn

Offertförfrågan/direktupphandling

Inledning

Nynäshamns kommun, Campus Nynäshamn 212000-0233, (”Kommunen”) bjuder in till en direktupphandling av kurser Ht-23 för Campus Nynäshamns yrkeshögskoleutbildning Marintekniker Omg 3 MTN23.

Kurser aktuella för denna upphandling är 

Båthantering 25YHP

Marinelektronik och datanätverk (del 1) 5 YHP

Marin framtdriftteknik 15YHP

Båtunderhåll och service 20YHP

Marina system 10YHP

Arbetsmiljö hållbarhet o rutiner 15YHP

 Vid lämnad offert godkänner leverantören att företaget har en stabil och god ekonomi, att samtliga relevanta lagar (t.ex. registreringsskyldigheter, betalning av skatter och avgifter) uppfylls av leverantören samt att leverantören, eller dess företrädare, inte är dömd för något brott som kan komma att äventyra ett framtida avtal och utförande av uppdraget. Kommunen kan komma att kontrollera att detta uppfylls.

Omfattning/krav/bilagor

Marinteknikerutbildningen på Campus Nynäshamn är en distansutbildning, digitalt i realtid med fysiska träffar. Utbildningen är på totalt 400p på heltid/helfart. Den av ledningsgruppen för utbildningen fastställda kursplanen, tydliggör kursens huvudsakliga innehåll samt de mål i form av kunskaper, färdigheter och kompetenser som leverantören i sin helhet ansvarar för att de studerande ska nå.

Leverantören ansvarar för kursens upplägg, innehåll samt genomförandet av utbildningen. Genom ett formativt bedömningssätt ska leverantören stötta, utveckla och kommunicera med de studerande så att alla ges samma möjligheter att nå sina mål. Leverantören ska även betygsätta de studerande i enlighet med de i kursplanen specificerade examinationsformerna.

Vid digitala föreläsningar bör dessa ske huvudsakligen via konferensverktyget Zoom eller motsvarande. 

Campus Nynäshamns lärplattform heter It’s Learning och här sker all kommunikation mellan de studerande och leverantören. Här skall föreläsningsschema, planering för platsträffar samt allt undervisningsmaterial publiceras senast 10 dagar innan kursens första dag. Under kursens första dag, ska leverantören inledningsvis beskriva kursens innehåll och upplägg, kursplanens mål, examinationer samt betygskriterier. Även inspelade föreläsningar ska publiceras på Its learning direkt efter avslutat föreläsning. Allt material ska finnas tillgängligt för den studerande upp till sex månader efter att utbildningen i sin helhet är avslutad.

Upphandlingen gäller kurserna 

Båthantering

Marinelektronik och datanätverk (del 1)

Marin framtdriftteknik

Båtunderhåll och service

Marina system

Arbetsmiljö hållbarhet o rutiner

En veckas heltidsstudier motsvarar 5 YH-poäng. Kurserna pågår under perioden v 35 tom v 52 2023 och bör innefatta ca 10 lärarledda timmar per vecka i snitt, inkl ca 5 platsförlagda träffar under terminen, á 1-4 dagar per tillfälle, relevant planerade efter kursernas praktiska moment och examinationer. I uppdraget ingår rättning av examinationer och eventuella praktiska kunskapskontroller inklusive återkoppling. Antal studerande är upp till 30 stycken. Undervisningen sker vanligtvis dagtid, måndag till och med fredag, men andra tidpunkter kan förekomma efter överenskommelsen med studerandegruppen. 

Sammanfattning av "ska-krav":

Ett ska-krav är det krav som måste uppfyllas för att gå vidare i bedömningsprocessen.

1. Leverantören ska ha dokumenterad kunskap i ämnet, pedagogisk förmåga samt känna sig trygg med att kommunicera med de studerande både i klassrum och digitalt.

2. Leverantörens arbetssätt ska innefatta formativ bedömning.

3. Leverantören ska tillhandahålla undervisning som ger de studerande förutsättningar att få de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att nå kursplanens samtliga mål.

4. Leverantören ska använda sig av lärplattformen It’s Learning vid all kommunikation med den studerande, vid uppladdning av undervisningsmaterial samt vid skriftliga examinationer av alla slag och förväntas därför sätta sig in i hur lärplattformen fungerar och används.

5. Leverantören ska tillhandahålla två (2) omtentor för studerande som inte får godkänt på sin examination eller andra betygsgrundande tester, prov, tentor eller inlämningsuppgifter. Planering för dessa är lämpligen omtenta 1 ca 10 dgr efter det ordinarie tillfället och omtenta 2 i slutet av terminen. Motsvarande för annan typ av examination och kunskapskontroll. Undantag kan göras för vissa praktiska moment i kursen Båthantering.

Omtentatillfällen kan även gälla för studerande som på grund av studieuppehåll erhållit en individuell studieplan där den studerande via självstudier förväntas kunna examineras.

6. Leverantören ska ladda upp allt undervisningsmaterial som berör kursen senast 10 dagar innan kursstart. Inkl planering för examinationer och ev fysiska undervisningstillfällen för distansstuderande.

7. Leverantören ska finnas tillgänglig för eventuella omtentor upp till 6 månader efter den totala utbildningsomgångens slut.

8. Leverantören ska spela in digitala föreläsningar och publicera dessa på lärplattformen.

9.Leverantören ska återkoppla till utbildningsledaren med betyg inom två veckor efter avslutad kurs..

10.Leverantören ska, när avtal mellan parterna Nynäshamns kommun och leverantören ingåtts, tillhandahålla ett förberedelsematerial som de studerande kan studera inför kursstart.

11. Leverantören ska ha kapacitet att vid ev. sjukdom eller av annan orsak frånfall, omgående tillhandahålla en ersättare med likvärdig kompetens som ordinarie lärare.

Vid anbud räcker det med att svara med ett JA eller NEJ (vad som är tillämpligt) efter respektive ska-fråga. Det är dock tillåtet att svara bredare.

Kontroll av leverantör och lämnad offert

Kommunen kommer att kontrollera att samtliga krav uppfylls på varan och/eller tjänsten samt leverantören. Den offert som bäst uppfyller ställda krav och bedömningspunkterna i enlighet med offertförfrågan kommer att få uppdraget.

Offerten kommer att bedömas utifrån en kombination av ska-krav, bedömningspunkt samt pris.

Bedömningspunkter är de extra önskemålen på produkten/tjänsten som utöver ska-kraven kan efterfrågas och kommer att värderas i bedömningen av offerterna för att bedöma vilken offert som bäst uppfyller kommunens behov och önskemål. Observera att leverantören inte behöver uppfylla/klara av bedömningspunkterna utan att uppfyllandet av en bedömningspunkt kommer göra att offerten värderas högre i den samlade bedömningen.

Följande bedömningspunkter kommer att värderas i denna direktupphandling:

Leverantörens tidigare erfarenhet av undervisning inom yrkeshögskola, högskola och/eller universitet.

Kommunen kan komma att kalla representanter för offerten till avstämningsmöte/intervju i syfte att kvalitetssäkra offerten. Ersättning för detta utgår inte.

Offertens innehåll

Offerten ska vara skriftlig, författad på svenska och vara utformad enligt det som efterfrågas i offertförfrågan. Leverantören ska i sin offert ange följande:

- Leverantörens företagsnamn

- Organisationsnummer

- Adress

- Telefonnummer

- Mejladress

- Kontaktperson

- Kontaktuppgifter till kontaktpersonen

- Prisuppgifter

- Referenser (2 st)

- Dokumenterad kunskap i ämnet samt pedagogisk förmåga och erfarenhet

Pris

- Prisuppgifter för utbildningen i sin helhet. Max budgeterat för denna kurs 13000:-/vecka

- Leverantören ska fakturera efter slutförd kurs. Betalningsvillkor 30 dagar netto.

- Offererat pris ska anges i SEK exklusive mervärdesskatt och inkludera samtliga kostnader för uppdraget. Priset ska inkludera resor t.o.r. Nynäshamn kommun och/eller Södertörn.

Leverantören ska fakturera efter slutförd kurs. Betalningsvillkor 30 dagar netto.

Kontroll av leverantörens tidigare uppdrag, referensuppdrag

Leverantören ska i sin offert lämna [t.ex. 2] stycken för uppdraget relevanta referenser där liknande uppdrag genomförts. Referensen ska vara vidtalad samt tillgänglig för Kommunen att kontakta för att verifiera uppdragets genomförande.

För varje referens ange: 

- Namn på organisation samt om det är en privat eller offentlig aktör

- Kort beskrivning av uppdraget

- Namn på kontaktperson samt kontaktuppgifter

- Tidpunkt när uppdraget genomfördes

Sista dag för inlämning av offert

Offerten ska lämnas in i TendSign, senast 2023-06-30.

Frågor och svar

Alla frågor rörande denna offertförfrågan ska ställas i TendSign senast 2023-06-28 och kommer att besvaras snarast möjligt till alla leverantörer. 

Avtalstid/köpets tillfälle

Avtalet gäller från och med 2023-08-28 till och med 2023-12-31

Dock skall leverantören vara tillgänglig för eventuell omtentamen och betygssättning fram till och med 2024-06-30.

Optioner

Kommunen kan under avtalstiden komma att göra kompletterande beställningar inom det avtalade området. 

Under förutsättning att offererat anbud i sin helhet inte överstiger beloppsgränsen för direktupphandling: 750 000 kr 

Bilagor

Kursplan för kurserna:

Båthantering

Marinelektronik och datanätverk (del 1)

Marin framtdriftteknik

Båtunderhåll och service

Marina system

Arbetsmiljö hållbarhet o rutiner

Betalning och faktureringsvillkor Nynäshamns kommun

Meddelande om antagen offert

Efter utvärdering kommer samtliga leverantörer som lämnat en offert att få skriftligt besked om de blivit utsedda att få leverera detta uppdrag/varan eller inte.

Sista anbudsdag
Anbudstiden utgått

(2023-06-30)

Förfarande

Direktupphandling

Publicerad

2023-05-31

Dokumenttyp

Direktupphandling

Leveransorter

Stockholms län

Diarie-/referensnummer

NAN/2023/0116/059