Haninge kommun Stop Now and Plan (SNAP)

Stop Now and Plan (SNAP)

Haninge kommun

Offertförfrågan/direktupphandling - Stop Now and Plan (SNAP)                      

Inledning

Haninge kommun, org. nr. 212000-0084 (”Kommunen”) bjuder in till en direktupphandling av Stop Now and Plan (SNAP).

Direktupphandlingen sker i enlighet med 19a kap Lag (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU).

Bakgrund

Haninge kommun avser att direktupphandla en tjänst för manualbaserat multimodalt program. Programmet heter Stop Now and Plan (SNAP) och vänder sig till barn med normbrytande beteende.

Omfattning/krav/bilagor

Syfte och mål med direktupphandlingen

Syftet med direktupphandlingen är att teckna avtal med en leverantör för att dels utbilda kommunens familjebehandlare inom SNAP, dels att behandla barn i enlighet med programmet.

Målgrupp

Målgrupperna är:

-Barn mellan 6 och 11 år med normbrytande beteende.

-Dessa barns föräldrar.

-Kommunens familjebehandlare.

Uppdragets omfattning

Uppdraget omfattar genomförande av gruppbehandling av barn och unga enligt SNAP samt utbildning av familjebehandlare hos kommunen inom programmet. Programmet ska behandla utagerande och aggressiva beteendeproblem hos barn för att minska risken för framtida antisociala beteenden.

Gruppbehandling

Gruppbehandlingarna ska omfatta uppskattningsvis mellan sex och åtta barn dock kan antalet deltagande barn ändras utifrån kommunens behov. Behandlingen ska avse en till två grupper för barn samt motsvarande antal grupper för dessa barns föräldrar. Antalet barngrupper kommer maximalt vara två grupper.

Utbildning

Utbildningen kommer att ges till tre av kommunens familjebehandlare.

Leverantören åtar sig att tillhandahålla personer som är lämpliga för att utföra uppdraget.

Krav på leverantören

Leverantören ska:

-Ha en stabil och god ekonomi för att kunna fullgöra uppdraget. Om anbudsgivaren är ett nystartat företag, ska anbudsgivaren till anbudet bifoga underlag som styrker att leverantören har en stabil och god ekonomi för att kunna utföra uppdraget i sin helhet.

-Erlägga sociala avgifter och skatter i enlighet med gällande lagstiftning. Om anbudsgivaren är ett nystartat företag ska anbudsgivaren till anbudet bifoga bevis på att leverantören erlägger sociala avgifter och skatter.

-Säkerställa att leverantören, eller dess företrädare, inte är dömd för något brott som kan komma att äventyra ett framtida avtal och utförande av uppdraget.

-Inneha giltig F-skattsedel.

-Leverantören ska se till att all personal i verksamheten är väl förtrogen med gällande lagstiftning.

-Leverantören ska inneha certifiering från Child Development Institute (CDI). Certifikatet ska bifogas i anbudet.

Kommunen kan komma att kontrollera att krav på leverantören uppfylls. Angivna krav ska uppfyllas vid tidpunkten för anbudslämnandet och under hela avtalsperioden för det fall att anbudsgivare tilldelas avtal.  

Ett ska-krav är det krav som måste uppfyllas för att gå vidare i bedömningsprocessen.

Krav på tjänsten

Gruppbehandling

-Uppdraget ska genomföras enligt programmet SNAP och på svenska språket.

-Behandlingen ska pågå under 12–13 veckor med samtliga grupper. Behandlingen ska avse en till två grupper och ske en gång per vecka för barn respektive föräldrar. Varje grupp ska vara 90 minuter lång och omfatta sex till åtta barn. Omfattningen kan ändras utifrån beställarens behov.

-Behandlingen ska erbjudas separat för flickor och pojkar.

-För barngruppen ska det utses två behandlare och för föräldragruppen ska det utses en behandlare.

-Behandlingen ska innefatta SNAPs fem huvudkomponenter och utföras utefter barnets behov.

-Barnperspektivet ska beaktas under utförandet och vid beslut som berör barnet.

-Behandling ska ske fysiskt på plats i kommunens lokaler eller i en annan lokal som kommunen tillhandahåller i Haninge kommun.

Utbildning

-Uppdraget ska genomföras enligt programmet SNAP och på svenska språket.

-Uppdraget ska omfatta utbildning av tre familjebehandlare hos kommunen.

-Utbildningen ska fördelas på nio heldagar utöver handledning. Handledningstillfällena får uppgå till maximalt 60 timmar fördelat på de tre familjebehandlarna.

-Utbildningstillfällena ska genomföras i grupp.

-Efter utförd utbildning ska leverantören utfärda ett skriftligt intyg till samtliga familjebehandlare som avklarat utbildningen för att kommunen ska kunna erhålla licens att använda SNAP.

-Barnperspektivet ska beaktas under utförandet och vid beslut som berör barnet.

-Leverantören ska erbjuda utbildningsmaterial under och efter genomförd utbildning.

-Utbildningstillfällena ska ske fysiskt på plats i kommunens lokaler eller i en annan lokal som kommunen tillhandahåller i Haninge kommun.

Stop Now and Plan (SNAP)

Leverantören ska inkomma med en skriftlig redogörelse för utbildningens innehåll och upplägg samt på vilket sätt det speglar programmet SNAP. Redogörelsen får maximalt vara två A4-sidor.

Genom att lämna anbud godkänner leverantören att uppdraget kommer att genomföras på ovan angivet sätt.

Kontroll av leverantör och lämnad offert

Kommunen kommer att kontrollera att samtliga krav uppfylls på tjänsten samt leverantören. Den offert som bäst uppfyller ställda krav och offererar lägst pris enlighet med offertförfrågan kommer att tilldelas uppdraget. 

Pris

I offerten ska leverantören redovisa ett fast pris för uppdraget. Det totala värdet för uppdraget får inte överskrida 700 000 SEK. Offererat pris ska anges i svenska kronor exklusive moms och inkludera samtliga kostnader som är förenade med uppdraget, inklusive eventuella resor, utbildningsmaterial, boendekostnader och eventuella administration och planeringsarbete. Restid och reskostnader till och från lokalen i Stockholms län och övriga resor till och från Haninge kommunhus ersätts ej. 

Leverantören ska fakturera uppdraget enligt följande:

-25 % vid avtalsstart

-25 % vid utförda utbildningstillfällen för handledare

-50 % vid slutfört uppdrag

Fakturering sker i enlighet med Haninge kommuns faktureringsvillkor, se bilaga. 

Optioner 

Kommunen kan under avtalstiden komma att göra kompletterande beställningar inom det avtalade området. Det ursprungliga uppdraget och de kompletterande beställningar får totalt inte överskrida 700 000 SEK.

Offertens innehåll

Offerten ska vara skriftlig, författad på svenska och vara utformad enligt det som efterfrågas i offertförfrågan.

Leverantören ska i sin offert ange följande:

-Leverantörens företagsnamn och organisationsnummer

-Adress

-Telefonnummer

-Mejladress

-Anbudsgivarens kontaktperson samt kontaktuppgifter (telefonnummer och e-postadress) 

-Eventuellt underlag som styrker leverantörens ekonomiska och finansiella ställning, samt att leverantören erlägger skatter och sociala avgifter

-Fast pris för uppdraget

-Skriftlig redogörelse för utbildningens innehåll och upplägg enligt ”Krav på tjänsten”

-Certifiering från Child Development Institute (CDI)

Det är anbudsgivarens ansvar att säkerställa att offerten innehåller samtliga efterfrågade delar och att offerten är komplett. En icke komplett offert kan komma att diskvalificeras utan särskild prövning.

Ersättning för framtagande av offerten utgår inte.

Sekretess

Enligt offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) gäller absolut anbudssekretess till dess att tilldelningsbeslut fattats eller upphandlingen på annat sätt avslutas. Därefter blir samtliga handlingar i upphandlingsärendet normalt offentliga.  

Anbudsgivare som anser att uppgifter i anbudet bör sekretessbeläggas efter denna tidpunkt ska precisera vilka uppgifter som avses, utförligt ange anledning till att uppgifterna ska sekretessbeläggas samt redogöra för vilken skada anbudsgivaren anser sig lida om uppgifterna röjs.  

Kommunen gör en självständig prövning varje gång som anbudet begärs ut om sekretess föreligger och förhandsbesked om sekretess kan inte lämnas. Beslut om sekretess kan upphävas av domstol. Sekretess kan aldrig garanteras.

Sista dag för inlämning av offert

Offerten ska lämnas in genom TendSign senast 2024-01-29.

Frågor och svar

Alla frågor rörande offertförfrågan ska ställas i TendSign senast 2024-01-25 och kommer att besvaras snarast möjligt till alla leverantörer.  

Avtalstid/köpets tillfälle

Avtalet beräknas träda i kraft 2024-02-05 och löper till dess att uppdraget är skriftligen slutrapporterat till beställaren dock som längst till och med 2025-02-28.

Avbrytande direktupphandling

Kommunen kan komma att avbryta direktupphandlingen om ekonomiska förutsättningar saknas och/eller vid ändrade förutsättningar till följd av politiska eller kommunala beslut.

Bilagor

Följande bilagor medföljer i upphandlingen: 

-Betalning och faktureringsvillkor Haninge kommun 

-Avtalsutkast Stop Now and Plan (SNAP)

Meddelande om antagen offert

Efter utvärdering kommer samtliga leverantörer som lämnat en offert att få skriftligt besked om de blivit utsedda att få leverera detta uppdrag eller inte.

.

Sista anbudsdag
Avbruten

(2024-01-29)

Förfarande

Direktupphandling

Publicerad

2024-01-22

Dokumenttyp

Direktupphandling

Leveransorter

Stockholms län

Diarie-/referensnummer

SN 2023-00310