Borås Stads upphandlingar Diagnosklassificering 25 YHP

Diagnosklassificering 25 YHP

Borås stad

Yrkeshögskolan i Borås inbjuder er att lämna anbud för uppdrag som utbildningskonsult/kursansvarig för kursen Diagnosklassificering som ingår i utbildningen Medicinsk vårdadministratör.

Uppdragets huvudsakliga omfattning

Uppdraget omfattar undervisning/kursansvar för ovanstående kurs på 25 YH-poäng. (5 YH-poäng motsvarar en veckas studier, dvs lektioner samt uppgifter som motsvarar 40 studietimmar/vecka)

De studerande på utbildningen genomgår kursen under tiden 2024-08-19 – 2025-03-07 under 25 veckor, förslagsvis 1 lektion á 3 tim/vecka enligt överenskomna veckor och veckodagar för lektioner. Annat upplägg kan diskuteras. 

Aktuell kurs har ca 27 studerande.

Huvudsakliga delen av kursen är platsbunden, men vissa delar kan utföras online (t.ex. fjärrundervisning eller inspelad föreläsning) om det pedagogiskt fungerar.

Undervisningen ska bedrivas i form av lärarledd undervisningstid och handledartid om totalt 75 timmar. Raster och lunchrast är inte inberäknad i lärarledd tid.

Uppdraget ska genomföras utifrån kursens syfte, mål och innehåll som finns beskrivna i kursens kursplan [bifogad]. Kursplanen är preliminär och kan komma att ändras.

I uppdraget kan ingå eventuellt medverkan på verksamhetsmöten för den aktuella utbildningen enligt överenskommelse.

Allmän information:

Yrkeshögskolan i Borås är en del av Vuxenutbildningen i Borås Stad. Vi bedriver yrkeshögskoleutbildningar inom flera olika branscher. Utbildningarna har en ledningsgrupp med representanter i majoritet från arbetslivet, som styr utbildningsinnehållet. Utbildningarna ligger på en eftergymnasial nivå och kvalitetsgranskas kontinuerligt av Myndigheten för yrkeshögskolan och ledningsgruppen. YH-utbildningar på Yrkeshögskolan i Borås bedrivs med statliga medel från Myndigheten för yrkeshögskolan. Utbildningen äger rum i Yrkeshögskolan i Borås lokaler i centrala Borås eller dit Yrkeshögskolan i Borås hänvisar. 

Som utbildningskonsult/kursansvarig förväntas du följa de riktlinjer och styrdokument som gäller för skolan.

Rollen som kursansvarig/lärare innebär att du ska ansvara för; 

Krav på levererad tjänst:

Förarbete

• Att ta fram aktuell litteratur eller skapa undervisningsmaterial som kompendier och presentationer, planera ev. studiebesök, bjuda in gästföreläsare, välja ut filmer och annat material som ska ge de studerande de kunskaper, färdigheter och kompetenser som är beskrivna i kursmålen. 

• Att ge de studerande som vill ha eget fördjupat lärande förutsättningar att hitta ytterligare kunskapskällor och färdighetsövningar.

• Att planera vilka arbetssätt som ger de studerande bästa möjligheterna att ta till sig kursmaterialet, kunna förstå och reflektera över teorier och metoder. I planeringen ingår också att bestämma på vilket sätt den tid som finns till förfogande i klassrummet och i självstudier ska användas bäst för att de studerande ska nå kursmålen.

• Att planera hur de studerande ska visa sina kunskaper och få ett kursbetyg, inlämningsuppgifter, examinationer, muntliga redovisningar eller annat. Allt enligt vad som står i kursplanen.

• Att ha en dialog med utbildningsledaren kring planeringen (kursguide som beskriver kursupplägg, lärandemål och bedömningskriterier för betygssättning). Den övergripande målsättningen är att de studerande ska nå kursmålen med godkänt betyg.

• Att säkerställa att undervisningsformer samt examinationsformer sker efter kursplanens innehåll.

• Att planera så att kursinnehållet omfattar lektionstid samt självstudier utöver lektionstid. 

• Att ta del av och följa skolans likabehandlingsplan [bifogad]. 

Utförande

• Undervisning sker i form av föreläsning, tillämpningsövningar samt självstudier.

• Fullt ansvar för eventuella underleverantörer.

• Lektionsinnehåll ska kunna kompletteras eller tas igen i efterhand med uppgifter för de studerande som inte kan närvara vid lektion eller som behöver komplettera uppgifter. 

• Genomgång av kursplan och planering i början av utbildningen.

• All planering samt material läggs upp inför och efter varje lektion på skolans lärplattform.

• Enligt överenskommelse publicera t.ex. kursmål, examinationskriterier, examinationsformer, huvudsaklig kursplanering och schema på skolans lärplattform innan kursstart.

• Skall ge uppgifter utöver lektionerna som ska följas upp och återkopplas till de studerande.

• Återkoppla regelbundet till de studerande på utförda uppgifter under kursens tid. De studerande ska få individuell information om de inte är på väg att nå kursmål samt indikation på vilka korrigerande åtgärder som den studerande behöver vidta för att nå kursmålen. Inlämningsuppgifter eller liknande under kursens gång skall återkopplas inom en vecka.

• Upprättande och genomförande ordinarie tentamen och/eller annan lämplig kunskapskontroll till de studerande.

• Skolan tillhandahåller tentavakt om inte annat är överenskommet.

• Närvaroregistrering och avvikelser ska rapporteras till utbildningsledarna.

• Ha kontinuerlig kontakt med utbildningens utbildningsledare.

• Kursen bedrivs på Yrkeshögskolan i Borås lokaler eller enligt överenskommelse.

• Se till att kursens kvalitet säkerställs genom bland annat mittkursutvärdering.

Efterarbete

• Bedömning av ordinarie tentamen och/eller annan lämplig kunskapskontroll och meddela kursbetyg till de studerande och utbildningsledare senast tre veckor efter avslutad kurs.

• Skyndsamt återkoppla till de studerande som inte klarat tentamen om vad som behöver åtgärdas innan nästa tentamenstillfälle.

• Ge återkoppling till studerande där det framgår vilka svar som förväntas på ställda frågor. 

• Ansvara för upprättande av två möjliga omtentor (efter överenskommelse, senast 3 veckor efter tidigare och meddelat tentamensresultat) med tillhörande bedömning och återkoppling.

• Se till att kursens kvalitet säkerställs genom bland annat slutkursutvärdering.

Krav på anbudsgivaren: 

Anbudsgivaren ska:

- ha en stabil ekonomi 

- inneha F-skattsedel- vara registrerade för moms

- ha fullgjort sina skyldigheter gällande betalning av skatter och avgifter

Borås Stad kan komma att kontrollera att detta uppfylls. 

Obligatoriska krav på uppdraget: 

Kursansvarig lärare ska ha relevant och aktuell kunskap från yrkesområdet eller uppdrag inom ämnesområdet de senaste två åren.

Behärska svenska språket väl i tal och skrift. 

Pedagogisk erfarenhet.

Kunskap om hur man arbetar med diagnosklassificering på Södra Älvsborgs sjukhus Borås. 

Ansvara för överenskomna arbetsuppgifter.

Medverka till ett positivt arbetsklimat och en god arbetsmiljö.

Gott elevbemötande och serviceanda.

Önskemål på tjänsten:

Erfarenhet från motsvarande kurs. 

Gärna referens av liknande uppdrag.

I möjligaste mån använda sig av digitalt undervisningsmaterial.

Använda sitt nätverk i arbetslivet för att hålla kursinnehållet aktuellt och intressant för de studerande. 

Övriga villkor

Vid frånvaro skall adekvat ersättare finnas på plats inom skälig tid. 

Alla handlingar ska vara skrivna på svenska eller annat överenskommet språk. 

Anbudets innehåll

Leverantören ska ge en kort beskrivning av sin verksamhet och namnge den lärare/konsult som åtar sig rollen som kursansvarig för kursen. Önskar leverantören anlita underleverantörer ansvarar anbudsgivaren för denna såsom för eget åtagande.

Anbudet ska beskriva utbildningsupplägg och hur utbildningen kommer att genomföras och hur målen för utbildningen ska uppnås efter uppdragsgivarens krav.

,

Kompetensen för kursansvarig ska styrkas genom att CV och minst två relevanta referensuppdrag som genomförts under senaste tvåårsperioden bifogas i offert.

Pris:

Anges exklusive moms. I det offererade priset per undervisningstimme ska, oavsett gruppens storlek, ingå förberedelsekostnader, genomförande, bedömning, betygsättning, tryckt undervisningsmaterial (vi förordar digitalt material), efterarbete, reseersättning, restid m.m. Inga övriga kostnader får tillkomma.

Alla tillägg och/eller prishöjning utöver avtal ska ske genom skriftligt godkännande av ansvarig.

Ange särskilt pris vid ev. repetitionstillfälle och/eller utökad handledning.

Pris för option för undervisning i motsvarande kurs kommande utbildningsomgång/-ar förväntas vara lägre än för den första utbildningsomgången.

Anbudet är giltigt till och med en månad efter sista anbudsdag.

Anbudsprövning:

Anbuden prövas med priset som viktigaste komponent men där också den sammanlagda kompetensen (relevant erfarenhet) som erbjuds samt referensuppdragen vägs in. Samtliga obligatoriska krav skall vara uppfyllda. Uppfyllda önskemål och andra mervärden kan dock innebära att ett högre prissatt anbud kan antas. Samtliga offerter som inte bedöms lämpliga eller där kostnaden överstiger förväntad nivå kan komma att förkastas. Förhandlingar kan komma att genomföras i syfte att säkerställa att kvalitet och pris hamnar på rimlig nivå. 

Om anbudsgivaren anser att delar av anbudet bör sekretessbeläggas ankommer det därför på anbudsgivaren att ange vilka anbudsuppgifter det gäller samt grund för att sekretessbelägga uppgifterna. Sekretessbedömning kommer att genomföras av Borås Stad.

Frågor på direktupphandlingen:

Eventuella frågor om upphandlingen eller på uppdragets innehåll kan ställas via Mercell Direktupphandlingsmodul.

Sista anbudsdag
Anbudstiden utgått

(2024-04-26)

Förfarande

Direktupphandling

Publicerad

2024-03-27

Dokumenttyp

Direktupphandling

Leveransorter

Västra Götalands län

Diarie-/referensnummer

20240330