Kompetensutveckling på distans

Helt ny till offentlig upphandling valde Jonny Bergman på Swedbank Pay att med en distansutbildning hos Opic bli Certifierad Anbudsgivare. Bara en vecka efter avslutad utbildning kunde Jonny börja applicera sina nya kunskaper på sitt arbete.

Med en kombinerad erfarenhet på nästan 30 år håller Johan Svedberg och Fredrik Kristiansson i utbildningen Certifierad Anbudsgivare, en utbildning som ger dig de verktyg du behöver för att vinna offentliga upphandlingar. I april 2020 ställde vi på Commerce om till att även erbjuda våra utbildningar på distans. 


Jonny Bergman, Inhouse Sales på Swedbank Pay"Jag har redan börjat sätta mig in i den offentliga sektorn i mitt dagliga arbete"

- Jonny Bergman, Inhouse Sales på Swedbank Pay, endast en vecka efter avslutad utbildning

 

 Jonny Bergman på Swedbank Pay hade fått i uppdrag att börja engagera sig i offentliga upphandlingar, ett område där han tidigare inte varit mer insatt än att ha tittat på en handfull underlag. Helt ny till området deltog Jonny i vår distansutbildning av Certifierad Anbudsgivare. Att det blev just hos Opic kom sig inte av en slump, utan en kollega till Jonny hade tidigare gått en utbildning hos Opic och varit mycket nöjd. 

När vi bara en vecka efter avslutad utbildning kontaktar Jonny för att höra om han blev lika nöjd som sin kollega har han redan börjat applicera sina nya kunskaper i sitt arbete. 

Du har gått distansutbildningen Certifierad Anbudsgivare. Berätta, hur var det?

Det gick bra. Jag har gått kurser förut när man har suttit i sal och jag tycker det här fungerade precis lika bra.Tekniken fungerade utmärkt och man fick väldigt bra kontakt med de som höll utbildningarna. Man kunde skriva frågor och de själva ställde mycket frågor till oss deltagare där vi fick berätta hur vi tänkte. Så det kändes som att man satt i en sal, men i sin egen trygga sal. 

Fann du till och med någon fördel i att delta i en distansutbildning?

Ja, absolut. Jag tycker inte att det är bättre att gå i en sal egentligen, i alla fall inte om det är såhär bra. Det självklara med att sitta hemma är att man har allting man behöver hemmavid direkt. Man behöver inte tänka “hinner jag fram i tid till utbildningen?”, utan det är bara koppla upp sig i tid. Det tycker jag kändes väldigt bra. Man kan bo en bit ifrån stan. Ibland funkar ju inte kollektivtrafiken som man vill eller liknande. Så här kändes det väldigt tryggt att veta att det bara var att koppla upp sig och köra. 

Och till sist då: Vilket betyg ger du utbildningen mellan ett till fem?

Det är en femma. Solklart. Jag är väldigt nöjd.