PerformIQs resa från reaktiv till proaktiv försäljning

Lästid: 2 min

Med Opic Analys jobbar PerformIQ proaktivt för att vinna fler offentliga upphandlingar. Läs mer om hur PerformIQ använder Opic Analys här.

“Opic är helt överlägset när det kommer till att inte missa en enda upphandling”

Lästid: 2 min

Med Opic är Brightmill säkra på att få notiser om alla offentliga upphandlingar som är relevanta för dem. Läs mer om hur Brightmill använder Opic här.

Vägen in till den offentliga sektorn

Lästid: 4 min

Med hjälp av en utbildning i LOU & Skriva anbud på Opic Academy kunde Sandra Pihl arbeta mer proaktivt mot offentlig sektor.
Utbildning på distans på Swedbank Pay

Kompetensutveckling på distans

Lästid: 4 min

Swedbank Pay kunde använda sig av distansutbildningen Certifierad Anbudsgivare för att kompetensutveckla fler anställda till att göra affärer med offentlig sektor och vinna fler upphandlingar.
Trygghet med offentlig sektor

Trygghet med offentlig sektor

Lästid: 5 min

CANEA har lång erfarenhet av att göra affärer med offentlig sektor. Opic Upphandlingskoll har hjälpt CANEA att ta strategiska beslut och vinna många upphandlingar.

Lästid: 8 min

Rätt utbildning sätter fart på försäljningen

Lästid: 5 min

Många företag drar sig för försäljning till offentlig sektor och går miste om affärer till ett värde av hundratals miljarder. Läs hur Pulsen har vunnit fler affärer genom att gå rätt utbildning.

Verktyget som hjälper Sodexo vinna upphandlingar

Ökad kunskap i tidigt skede är viktigt för att kunna arbeta strategiskt med försäljning till offentlig sektor och vinna framtida upphandlingar. Läs mer!

Kundcase: Proaktivt analysarbete skapar organisk tillväxt

A&O Vård och Omsorg AB är familjeföretaget som lyckats att skapa organisk tillväxt i en hårt konkurrensutsatt bransch. Med Opic Analys som beslutsstöd kan de välja att satsa på de riktiga guldklimparna bland upphandlingarna.

Läs mer om hur A&O Vård och Omsorg AB använder Opic Analys för att ha större koll på sin marknad och fatta bättre strategiska beslut.

Kundcase: Peugeot växlar upp försäljningen

Lästid: 5 min

Ett förändrat synsätt och med nya verktyg har gett Peugeot möjlighet att vara med i många fler upphandlingar och det har gett ett tydligt avtryck i försäljningen till offentlig sektor. - Tidigare sålde vi kanske ett 20-tal bilar om året till offentlig sektor per år. I år räknar vi med att sälja 300-400 bilar och då har vi ändå bara två personer som arbetar med upphandlingar säger Peugeot. Läs kundcaset.