Opic och TendSign - nu en del av Mercell Group

17 december, 2020

Lästid: 3 min

Den 26 november annonserade Mercell Group sin intention att köpa 100 procent av aktierna i Visma Commerce AB och därigenom förstärka sin produktportfölj med Opic och TendSign. Således går Visma Commerce AB numer under namnet Mercell Commerce AB. Med nya produkter tar Mercell Group ännu ett stort kliv mot att frigöra den fulla potentialen i en användarvänlig och pålitlig marknadsplats för inköpare och leverantörer.

Opic och Mercell blickar framåt

För att ta reda på mer om vad förvärvet betyder för dig som kund och den offentliga marknaden i stort har vi pratat med Lars Vangen Jordet, CCO på Mercell Group, om hur han ser på förvärvet av Visma Commerce.

Vilka är Mercell Group?

Kort sagt är Mercell en digital plattform för offentlig anbuds- och upphandlingstjänster och har nyligen klivit in på eProcurement-marknaden. Idag levererar vi våra tjänster i 13 europeiska länder och har närmare 16 000 leverantörer och 1300 privata och offentliga inköpare som kunder. När vi nu knutit till oss Opic och TendSign breddar vi vår kundgrupp ytterligare och tar ett stort steg närmare vår vision om att bli den ledande SaaS-plattformen för e-anbud och e-upphandling i Europa.

Vad ser ni att Opic och TendSign kan bidra med på den resan?

Det vi gör på Mercell är att se till så leverantörer hittar relevanta affärsmöjligheter samt tillhandahåller verktyg för leverantörerna att hantera inköp från offentliga och privata köpare.

Visma Commerce, som Opic och TendSign tillhört, har länge varit Sveriges ledande aktör på samma marknad, och likt Mercell har de arbetat mot att underlätta för upphandlare och leverantörer i offentlig sektor. Under gemensam flagg kan vi nu ta våra visioner ett steg närmare verkligheten, arbeta vidare mot ett sundare upphandlingsklimat och frigöra den fulla potentialen i en användarvänlig och pålitlig marknadsplats för inköpare och leverantörer.

Vad innebär ägarbytet för kunderna?

Jag kan tryggt säga att ägarbytet inte innebär någon förändring för kunderna. De kunder som är oroade över att inte kunna avnjuta sin morgonkaffe med sin upphandlingsbevakning kan slappna av. De tjänster som erbjuds inom Opic-sviten kommer fortsatt levereras med samma höga grad av kvalité och service som tidigare.

Detsamma gäller TendSign-användarna. De användare som nyttjar både TendSign och Proceedo och som köpt en integration mellan lösningarna behöver inte heller de oroa sig. Vi kommer upprätthålla ett gott samarbete med Visma för att berörda kunder ska ha en fortsatt bra kundupplevelse.

Hur ser framtiden ut?

Sett över en längre tidsperiod ser vi stor potential i att ha möjligheten att lära av varandra och fortsätta utveckla våra produkter till det bättre, och i längden skapa ett sundare upphandlingsklimat där köpare och säljare tillsammans skapar bättre affärer. Kanske kan vårt arbete leda till att just din kommun kan spendera sina pengar bättre, för det är vi övertygade om: detta kommer gynna våra kunder inom både privat och offentlig sektor. I slutändan blir skattebetalarna de stora vinnarna.

Har du någon julhälsning du vill skicka med till kunderna nu när detta speciella år börjar lida mot sitt slut?

2020 har varit ett mycket speciellt och krävande år för många människor och företag. Vi har upplevt utmaningar som få kunnat föreställa sig. När vi nu går in i julhelgen är det med hopp om att vi sakta men säkert ska kunna hitta tillbaka till någon slags normalitet. Vi på Mercell vill tacka dig för det förtroende du visat oss under hela året och lovar att arbeta för att upprätthålla det under många år framöver. Nu önskar jag alla våra kunder och deras familjer en riktigt god jul, även om det blir en speciell sådan.

Lars Vangen Jordet, COO på Mercell Group

Lars Vangen Jordet, CCO på Mercell Group