Öka dina chanser att lyckas med offentliga affärer

07 mars, 2019

Lästid: 3 min

 Öka dina chanser att lyckas med offentliga affärer

I dag görs det cirka 18 000 offentliga upphandlingar i Sverige per år och av dessa utförs cirka 65 procent i upphandlingsverktyget TendSign. Tiden med att ta del av upphandlingsdokument i överfulla pärmar är förbi. Att skicka in anbud i TendSign som bifogade filer blir allt ovanligare, istället görs merparten av upphandlingarna helt elektroniskt där du som anbudslämnare svarar direkt i verktyget. Detta förenklar anbudsarbetet avsevärt. TendSign meddelar även om du som anbudsgivare har missat att svara på Ska-krav i upphandlingsdokumentationen. Du kan till och med lämna ditt anbud kl. 23:59 om anbudet ska vara inlämnat senast kl. 00:00. Tänk förr då man var tvungen att posta anbudet med snigelpost vilket gjorde att det kunde ta flera dagar för handlingarna att komma fram. En annan fördel i Tendsign, för upphandlare, är automatisk utvärdering direkt vid anbudsöppning. Systemet hjälper den upphandlande myndigheten att öppna och bedöma anbud vilket gör processen smidigare och du som anbudslämnare får besked snabbare.

Antalet anbudsgivare minskar

En utmaning som hela marknaden brottas med för tillfället är att antalet anbudsgivare minskar. Vad orsakerna är står inte helt klart men det finns många inspel. Dock tycker åtskilliga leverantörer i dagsläget att offentliga upphandlingar är komplexa. Lämnar man inte anbud särskilt ofta kan det upplevas komplicerat även om anbuden lämnas elektroniskt.

Bli fenomenal på att lämna elektroniska anbud i TendSign

Vill du som leverantör veta hur du bäst effektiviserar ditt anbudsarbete i upphandlingsverktyget TendSign och hur du ökar dina chanser att vinna upphandlingen? I så fall, anmäl dig till vårt kostnadsfria webbinar om anbudsinlämning. Webbinaret hjälper dig som anbudsgivare att förstå hur du lämnar ett anbud elektroniskt i TendSign. Vi ger dig våra bästa tips, går igenom hur processen ser ut och hur du kan effektivisera ditt anbudsarbete. Under webbinariet kommer vi även att bjuda på hur du som leverantör till den offentliga sektorn blir bäst förberedd för att lämna ett konkurrenskraftigt anbud.

Våra experter inom elektroniskt anbudsgivning i TendSign går igenom hur du som anbudsgivare blir bäst förberedd.

Varmt välkommen!