Allt som hände på Mercell LIVE

PREMIÄR. Mercell LIVE, mötesplatsen för företagare och inköpare som tillsammans vill utveckla den offentliga affären. Vilken heldag det blev på Kulturhuset i Stockholm! Temat för dagen var “Maxa dialogen” med 16 experter och inspiratörer som gav trendspaningar, konkreta verktyg och tips. Här sammanfattar vi allt som hände på Mercell LIVE 2022.

Tänk dig en heldag med fullt fokus på hur både företagare och offentliga inköpare kan underlätta för varandra för att göra bättre affärer tillsammans. Med fullsatt publik, och även ett hundratal deltagare som deltog digitalt, kickade vi igång Mercell LIVE med moderator och förändringsexperten Karin Zingmark.

Karin Zingmark
Karin Zingmark peppade oss alla att maxa snacket. Enligt hennes breda och långa erfarenhet inom förändringsledning och kommunikation på bland annat Microsoft, är en bra och öppen dialog något som kan stärka tilliten bland medarbetare och ledning. Det bidrar till en mer modig arbetsplatskultur som vågar ta viktiga beslut.

Fredrik Kristiansson 
På scenen hela dagen var även Fredrik Kristiansson, Head of Customer Success på Mercell, som sidekick och moderator. Han delade med sig av sin insikter om den offentliga marknaden. Med fokus på framtidens offentliga affärer presenterade han fyra viktiga pusselbitar: affärsmöjligheter, marknadsanalyser, utbildning/konsultation och anbuds- och upphandlingsstöd.

Här är några highlights från programmet

 Ann-Heléne Klasson
Ann-Heléne Klasson, inköps- och upphandlingschef på Falkenbergs kommun, utsedd till Årets Inköpare, slog hål på myter och delade med sig av sina bästa tips till leverantörer. För priset är inte alltid viktigast menar hon, istället är det bara när alla andra krav är uppfyllda som de ens tittar på priset och låter det ha det sista avgörandet. Myten att kravspecifikationer ofta är dåligt utformade kunde Ann-Helené däremot hålla med om och hon uppmanade alla offentliga inköpare att istället för att skriva detaljstyrda upphandlingar fokusera mer på funktionen. Genom att beskriva vad man strävar efter kan potentiella leverantörer istället komma med det förslag på lösning som de ansåg vara bäst efter förutsättningarna. Något publiken höll med om i menti-undersökningen.

På tal om inköp
Helena Brynolfsson och Eva-Lotta Löwstedt-Lundell från podden “På tal om inköp” lyfte senare i sin livepodd sina reflektioner efter dagen – som att dialogen måste finnas där både före och efter upphandlingsfasen för att lära sig och utvecklas, att man genom mod kan bygga tillit i relationerna mellan inköpare och företag, och att man med funktionsbaserade anslag faktiskt kan bli innovativa tillsammans med sina leverantörer.

 Lena Wennerklint, upphandlingschef, och Therese Perner, upphandlare IT, från Lidingö stad
Ett annat framgångscase var Lena Wennerklint, upphandlingschef, och Therese Perner, upphandlare IT, från Lidingö stad. De förklarade att upphandlingsenheten ska vara en bro mellan beställare och leverantör. Att ha en marknadsdialog för att stämma av med branschen innan man gör en upphandling är ett bra och effektivt verktyg som de med framgång testat, men där är deras önskan att leverantörerna skulle bli bättre på att vara aktiva och medverka mer i dialogen.

Paneldiskussion
I efterföljande panelsamtal med ett urval av föreläsarna samt Magnus Johansson, som är Företagarnas expert på offentlig upphandling och konkurrens, belystes det att lagen om offentlig upphandling inte utgör några som helst hinder för att föra en dialog mellan företagare och inköpare – inför en upphandling är möjligheterna närmast oändliga.

Angelica jarl
Angelica Jarl, Sales & Business Development Director på Sodexo, påpekade, efter att ha lyssnat till förmiddagens talare från inköpssidan, att hon ville utmana inköparna att bjuda in till mer dialog. Hon poängterade att trots att regelverket är starkt görs alltid affärerna mellan människor – lite galenskap inom boxens ramar behövs.

panelen
I panelsamtalet mellan Olof Molander, områdeschef på Adda AB och Ola Kroon, inköpschef på HBV, tillsammans med ytterligare av dagens talare, bröt spontanapplåder ut när Angelica påpekade att den offentliga sektorn kunde bli bättre på att hålla i dialogen på ett sätt som är mer anpassat för leverantörerna – hon tipsade bland annat om att annonsera sina upphandlingar på LinkedIn som ju är det stora sociala mediet för affärer.

Ricki dackén
Eftermiddagen kickstartades av säljgurun Riki Dackén, IHM Business School. Hur möter man framtidens kund efter digitalisering och pandemi? Hur enkelt är det egentligen att påverka det undermedvetna hos personer? Och hur stor del av det vi trodde att vi visste om hjärnan för 20 år sedan har visat sig vara fel? Svaret på den sista frågan är hela 95% – det säger en del om vilka revolutionerande upptäckter vi kommer att vara med om i framtiden. Dessutom visar siffror som Riki presenterade att 8 av 10 B2B-möten kommer att vara digitala år 2025. Hur påverkar det säljprocessen?

Anna Lindeborg Nilsson
Anna Lindeborg Nilsson, Bid Manager på Tele2, berättade om hur man lyckas med den proaktiva kundbearbetningen. I korthet menar hon att det gäller att förstå marknaden med hjälp av bra verktyg, att skapa en säljkalender för att hinna förbereda sig inför viktiga moment, att göra sin hemläxa och fundera på vad man som företag måste utveckla för att möta kraven, att få med alla kollegor på resan – och självklart att maxa dialogen. Att ringa kallt fungerar inte längre, det är hög tid att börja tänka annorlunda.

Christina Ridderström
Christina Ridderström från Samhall pratade om hur man där byggt ett vinnande team för offentlig upphandling genom att skapa ett större engagemang i teamet och bygga känslan av framgång. Idag arbetar de på Samhall mer strategiskt och uppdaterat med sina offentliga upphandlingar, men hennes önskan till upphandlarsidan är att bli bättre på att bjuda in och scanna av marknaden.

Josefin Johansson
Som den perfekta avslutningen på en fullspäckad dag bjöds vi därefter på färgsprakande underhållning av komikern Josefin Johansson.

Varför ville vi anordna Mercell LIVE?

Vårt mål med Mercell Live var att bidra till utvecklingen av den offentliga affären, och känslan i rummet när dagen avrundades och bubblet och snittarna dukades fram var att det verkligen hade lyckats. På frågan om publiken tycker att eventet bör genomföras igen nästa år fylldes rummet av en rungande applåd – det tolkar vi som ett ja.

Tack till alla fantastiska besökare från företags- och inköparsidan som förgyllde Mercell Live med engagemang, nätverkande och viktiga diskussioner. Nu ser vi fram emot ett 2023 med maxade dialoger för fler och bättre offentliga affärer!


Några Menti-frågor som publiken svarade på under dagen:

80% svarade att det är en god idé med rating av företag inom offentliga affärer.

70% svarade att det är en god idé med rating av upphandlare.

Funktionsupphandling eller detaljstyrd? Hela 94% valde det förstnämnda!

18% av företagen svarade “ja” och 63% svarade “ibland” på frågan om de tar kontakt med upphandlaren innan en upphandling. Samtidigt svarade 46% av upphandlarna “ja” och 34% “ibland” på motsvarande fråga.

 

Fotograf: Kristin Viktorsson