Den offentliga affären - hetare än någonsin

01 juli, 2020

Lästid: 2 min

Den offentliga affären - hetare än någonsin

"Jag märker tydligt att fler och fler företag vill komma in och sälja till offentlig sektor, man vill lära sig mer och man är nyfiken"

- Fredrik Kristiansson

WOW! Redan under min första månad på Opic har jag haft förmånen att köra fyra webbinarium med 100-tals deltagande företag med temat "Så når du nästa nivå i din försäljning till offentlig sektor". Efter dessa tillfällen har vi erbjudit alla företag att göra en "minianalys" av just sin bransch i offentlig sektor. Jag har redan genomfört 30 analyser, vilket har gett enormt spännande och stimulerande samtal.

Jag märker tydligt att fler och fler företag vill komma in och sälja till offentlig sektor, man vill lära sig mer och man är nyfiken. Flera företag är osäkra och lite vilsna. Frågor som ofta ställs är:

Får vi träffa köparna inför en offentlig upphandling?

Vad kan vi säga?

När får vi träffa dem?

Jag gör så gott jag kan för att lära dem att navigera rätt. Få dem att läsa på lite om LOU, att förbereda sig, att våga vara proaktiva, skapa dialoger mm.

Att få vara en del i att hjälpa företag att upptäcka denna marknad och hjälpa dem att göra rätt från början, är något som ger mig mycket energi och gör mig både stolt och glad. Jag trivs som "fisken i vattnet". Jag återkommer med en del solskenshistorier och intressanta reflektioner under resans gång.

Hoppas vi syns och tveka inte att höra av dig till mig om du vill göra en analys av just er bransch. Och sist men inte minst, alla duktiga upphandlare, leverantörer och andra intressenter, vilka tips vill ni dela med er av till de leverantörer som nu vill ta steget in i offentlig sektor?

 

Fredrik Kristiansson, Sales Manager, LA Opic & Business Advisor Mercell CommerceFredrik Kristiansson, Sales Manager, LA Opic & Business Advisor Mercell Commerce AB