Analysera din marknad och vinn upphandlingar

05 november, 2018

Lästid: 3 min

Analysera din marknad och vinn upphandlingar

Den organisation som förstår den offentliga marknaden och vad som efterfrågas har större chans att vinna upphandlingar. En väl genomförd analys ger din organisation förutsättningar att ligga steget före så att ni kan vinna upphandlingar där ni har valt att lämna anbud.

Många upplever att det är svårt att möta myndigheternas krav och att offentliga upphandlingar är komplicerade. Men det behöver de inte vara! En analys hjälper ditt företag att förstå marknaden bättre. Det skapar möjligheter att arbeta metodiskt och strategiskt med försäljning till den offentliga sektorn.

Få nya insikter

Analys är en nyckelfaktor för att lyckas med upphandlingsarbetet. Genom att förstå den offentliga marknaden och vad myndigheterna söker kan ditt företag ta marknadsandelar och framgångsrikt öka lönsamheten.

En analys kan exempelvis ge er information hur myndigheter över tid förändrar sina inköp. Den ger insikter som gör att ni mer fördelaktigt kan fatta strategiska beslut om hur ni ska agera mot offentlig sektor. Analysen kan även skapa förståelse om organisationens kompetens är optimerad för att lyckas vinna rätt affärer. Oavsett om ditt företag redan deltar i offentliga upphandlingar eller om ni vill komma igång, finns det goda möjligheter att vinna affärer genom att använda Opic Analys. Tjänsten fungerar för samtliga företag där en strategisk försäljning är viktigt och den täcker hela svenska marknaden. Opic Analys kan med fördel användas som ett komplement i en strukturerad och effektiv anbudsprocess.

Vilka vann och varför?

Otillräckligt utvärderade underlag, beslut och metoder kan leda till brister och kunskapsluckor i upphandlingsarbetet. Det kan i sin tur påverka antalet vunna affärer. Genom att inte ta hänsyn till och analysera historisk information om marknaden, såsom upphandlingsdokumentation och tilldelningsinformation, kan värdefull information gå förlorad. Med Opic Analys får du bland annat veta vilka som vann och varför. Det skapar förståelse för den förväntade konkurrensen i anbudsprocessen. Tjänsten ger god insikt i vilka affärsmöjligheter som ska prioriteras och hur ni strategiskt ska gå tillväga för att vinna affären. Att förstå sin marknad och vad myndigheterna efterfrågar ger kunskap, och som det gamla ordspråket säger - kunskap är makt.

Vill du veta mer om Opic Analys? Läs våra fem bästa tips om hur du kan använda Opic Analys för att analysera din marknad vid såväl strategiska som taktiska affärsbeslut.

Ta mig till tipsen

 

Om Ronny Ågren

Ronny Ågren har över 15 års erfarenhet inom försäljning till offentlig sektorRonny Ågren är Product Marketing Manager på Commerce och har förmågan att tänka utanför boxen. Han identifierar kundens behov och brinner för att hjälpa företag att skapa tillväxt i offentliga affärer. Är din organisation i behov av strategisk, taktisk eller operationell hjälp - kontakta gärna våra experter